’Το πρόβλημα της ανεργίας και η πάλη για την πλήρη και σταθερή δουλειά και την προστασία των ανέργων’’

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:

‘’Το πρόβλημα της ανεργίας και η πάλη για την πλήρη και σταθερή δουλειά και την προστασία των ανέργων’’


ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΡΤΗ, 7:00μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος,
μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Εργαζόμενη - εργαζόμενε, άνεργη – άνεργε

Γιατί τα ποσοστά ανεργίας συνεχώς αυξάνονται;
Ποιος φταίει; Πώς μπορούμε να πάρουμε ανάσα;
Μήπως περισσεύουν εργαζόμενοι από την παραγωγή; Μήπως είναι περισσότεροι από όσους χρειάζονται;
Με βάση τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας σήμερα χρειάζονται τόσοι κι άλλοι τόσοι εργαζόμενοι. Όμως η ανεργία, ειδικά στους νέους, όχι μόνο δε μειώθηκε, αλλά γιγαντώθηκε.
Σκέψου!
Στην περιοχή μας μόνο τα τελευταία 3 χρόνια σταμάτησαν τη λειτουργία τους 7 μεγάλα εργοστάσια, δεκάδες άλλες μικρότερες επιχειρήσεις.
Αυτή είναι η ανάπτυξη στα πλαίσια του καπιταλισμού: κερδοφορία για τους καπιταλιστές, φτώχεια και περιπλάνηση για τους νέους εργαζομένους.
Την ανεργία τη γεννά και την αναπαράγει το γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα που ζει και αναπνέει για το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων, για τα συμφέροντα των λίγων. Όσο πιο μεγάλη είναι η ανεργία τόσο περισσότερο εκβιάζουν για να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί.
Το δίλημμα σήμερα είναι ένα: Αγώνας για την ίδια μας τη ζωή ή συμβιβασμός με αυτήν την άθλια κατάσταση που επικρατεί στη ζωή μας;

Καλούμε τους άνεργους και τις άνεργες, τους απλήρωτους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που καταστρέφονται, όλους όσους αγωνιούν να παραβρεθούν στην εκδήλωσή. Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους απολυμένους των εργοστασίων ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΒΕΤ, ΑΓΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΒΙΟΜΕΚ που ζούνε από ‘’πρώτο χέρι’’ αυτή την κατάσταση.

Θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σου, να ακούσουμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες σου. Θέλουμε να κουβεντιάσουμε γύρω από τις θέσεις του ΚΚΕ για την ανεργία αλλά και τη λύση που προτείνει.

Χαλκίδα, 7/3/2014

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια