Η χώρα ορμητήριο των Αμερικανονατοϊκών

Ο υπέρμαχος του δόγματος του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος», Φρεντ Φρέντρικσον, επικεφαλής της Πυρηνικής Πολιτικής των ΗΠΑ, επισκέφτηκε στις 17/5 τη βάση στον Άραξο μαζί με μια κουστωδία νατοϊκών ειδικών, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες πως η  ελληνική κυβέρνηση έχει παραχωρήσει τη δυνατότητα στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές να επιλέξουν τα μέρη όπου θα εγκαταστήσουν πυρηνικές βάσεις στη χώρα μας. 
Εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή αυτή πραγματοποιούνται διάφορες «εργασίες» για να προετοιμάσουν την εγκατάσταση των ειδικών όπλων και των πυρηνικών κεφαλών που θα μεταφέρονται από την αμερικανική βάση του Ιντσιρλίκ (Τουρκία) στην 117 πτέρυγα μάχης στον Άραξο.
Η κυβέρνηση συστηματικά απέκρυψε το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή έχει συμφωνήσει με τον Τραμπ και την κυβέρνησή του την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στον Άραξο.  Η μοναδική δήλωση που έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας  Δ. Βίτσα, στη Βουλή ήταν : «Θέλω να είναι καθαρό και γνωστό αυτό. Όπως θέλω να είναι γνωστό ότι από εκείνη την παλιά βάση της περιόδου  1967-1974 έχει παραμείνει μία ανενεργή κεραία η οποία δεν έχει μετακινηθεί λόγω κόστους (!!!). Μόλις έχουμε τη δυνατότητα θα την μετακινήσουμε.» 
Η δήλωση αυτή του Δ. Βίτσα - πέρα από το γεγονός ότι είναι παιδαριώδης και γελοία – επιβεβαιώνει τις καταγγελίες και τους φόβους του ελληνικού λαού. Αν πραγματικά οι φόβοι και οι καταγγελίες δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός Τσίπρας όφειλε να βγει να διαβεβαιώσει και να καθησυχάσει καθαρά και ξάστερα τον ελληνικό λαό πως η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί σε καμία περίπτωση να παραχωρήσει βάσεις για πυρηνικά στη χώρα μας.  Όμως η πολιτική της κυβέρνησης είναι μακριά και σε πλήρη αντίθεση με  τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και της χώρας μας.  Αντίθετα, η πολιτική της ξενοδουλείας και της υποτέλειας που ακολουθεί εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας ακόμα βαθύτερα σε θανάσιμους κίνδυνους.
Η κυβέρνηση Τραμπ από την αρχή της χρονιάς έδωσε στη δημοσιότητα το νέο στρατηγικό σχέδιο «Εθνικής Ασφάλειας», που περιλαμβάνει και τον εκσυγχρονισμό του αμερικάνικου πυρηνικού οπλοστασίου, σημαντικό μέρος  του οποίου θα διατεθεί σε σύμμαχους και εταίρους των ΗΠΑ, που φυσικά θα επιβαρυνθούν το ανάλογο κόστος. Είναι αξιοσημείωτο, και φυσικά αφορά και τη χώρα μας, πως το νέο πυρηνικό δόγμα προβλέπει μεταξύ άλλων την παραγωγή όπλων «χαμηλότερης ισχύος», ώστε να είναι δυνατή η χρησιμοποίησή τους σε περιφερειακές και άλλες συγκρούσεις όπου, οι αμερικανικές κυβερνήσεις κρίνουν να «διακυβεύονται σοβαρά εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ».
Είναι φανερό πως για την υλοποίηση αυτού του νέου «πυρηνικού δόγματος» οι Αμερικάνοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι, όπως ο Φρεντ Φρέντρικσον, έρχονται και περιοδεύουν στη χώρα μας από τον Άραξο, το Αιγαίο, την Κρήτη, τη Σούδα και την Κάρπαθο, αξιολογώντας και το πού μπορούν να στήσουν  στρατιωτικές βάσεις πυρηνικών, ειδικών όπλων, συμβατικών και ό,τι άλλο πρόσφορο έχει το οπλοστάσιό τους και διευκολύνει την ιμπεριαλιστική επιθετική πολιτική στην Ελλάδα.
Πώς αλήθεια να πιστέψει κανείς τις «διαβεβαιώσεις» του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας,  Δ. Βίτσα, πως οι επισκέψεις του Φρέντρικσον  είναι συμπτωματικές όταν μόλις τον περασμένο μήνα υπογράφηκε ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την κυβέρνηση Τραμπ «μνημόνιο κατανόησης» μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας;   Όταν πλέον γίνεται γνωστό πως τα διαβόητα F-16 και F-35 μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές Β-61, ικανές για καταστροφικές εκρήξεις, ανάλογα με το φορτίο τους, από ένα τεσσαρακοστό πέμπτο έως 24 φορές πιο ισχυρή από τη βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα;
Η διάθεση πυρηνικών κεφαλών και άλλων ειδικών όπλων προς συμμάχους, εταίρους και φιλικά προσκείμενες χώρες προς τις ΗΠΑ,  παρόλο που  γίνεται για την προώθηση της γενικότερης στρατηγικής τους απέναντι στους  ανταγωνιστές τους, δεν σημαίνει ότι γίνεται με κόστος για τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές.   Ίσα-ίσα ο εξοπλισμός, η  συντήρηση, τα ανταλλακτικά κ.α. προσκομίζουν κέρδη στις ΗΠΑ και στις περισσότερες περιπτώσεις καθόλου ευκαταφρόνητα.    Όπως και τα όπλα θα είναι τέτοιας ισχύος που δεν θα δίνουν τη δυνατότητα σε χώρες να αυτονομηθούν και να ξεφύγουν από τα δίχτυα των υπερατλαντικών «συμμάχων» και πολύ περισσότερο να στραφούν εναντίον τους.  Αντίθετα, ιδιαίτερα χώρες σαν την Ελλάδα, και θα πληρώσουν ακριβά τα «δώρα» τους και θα μπουν μέσα στο θανάσιμο κυκλώνα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Η μεγαλοαστική τάξη της χώρας μας και τα κόμματα που την εκπροσωπούν, με σημαιοφόρο τον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσχημα τον κίνδυνο του τούρκικου επεκτατισμού ρίχνουν το λαό σε θανάσιμες περιπέτειες.
Ο Τούρκος πρώην στρατηγός, Ερντογάν Καράκους περιγράφει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Σπούτνικ με αρκετά γλαφυρό τρόπο τους στόχους της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας λέγοντας ότι: «Εν όψει των γεγονότων στην Α. Μεσόγειο και των εντάσεων στις τουρκοελληνικές σχέσεις, η Αθήνα επιδιώκει να προσφέρει κάθε υποστήριξη στο ΝΑΤΟ» και συνεχίζει: «Ο στόχος είναι να αποκτηθεί η υποστήριξη της Ουάσιγκτον, κάτι που επιβεβαιώθηκε με μια πρόσφατη επίσκεψη ενός αξιωματικού του ΝΑΤΟ  στην αεροπορική βάση Άραξου στην Ελλάδα» και πιο κάτω: «Οι ΗΠΑ υπολογίζουν τον Άραξο ακριβώς μέσα από αυτό το πρίσμα. Έτσι από τη μια μεριά η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ και από την άλλη η Ουάσιγκτον κάνει την Αθήνα να λάβει μέτρα που πληρούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή».
Η εγκατάσταση των πυρηνικών στη χώρα μας, ενώ αναβαθμίζει το ρόλο της Ελλάδας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ρίχνει τη χώρα μας στο καμίνι θανάσιμων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και εκθέτει σε κινδύνους το λαό μας. Και ενώ δρομολογείται η εγκατάσταση των πυρηνικών στον Άραξο, την ίδια στιγμή  με πανηγυρικές φιέστες ανακοινώνεται επισήμως, με  την παρουσία του Αμερικανού πρέσβη, η έναρξη των επανδρωμένων πτήσεων από την 110 πτέρυγα Μάχης και η μετατροπή της αεροπορικής βάσης της Λάρισας.
Τη βάση επισκέφτηκαν ο Τζ. Πάιατ και ο Π. Καμμένος για τα εγκαίνια των επιχειρήσεων των μη επανδρωμένων αμερικανικών «αεροχημάτων» (τα γνωστά «drones»). Τα αεροχήματα αυτά έχουν τη δυνατότητα να κατασκοπεύουν σε μια ιδιαίτερα εκτεταμένη ζώνη, από τη Λευκορωσία, τη Μαύρη Θάλασσα ως την Αφρική.  Ο Π. Καμμένος στις προσφωνήσεις του περιέγραψε αρκετά διαφωτιστικά τη «στρατηγική» σημασία της «συνεργασίας» και τις υπη­ρεσίες που θα παρέχει η χώρα μας στο ΝΑΤΟ  και τους Αμερικάνους και τις χαρακτήρισε ως «φανταστική απόδειξη  της συνεργασίας σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας που συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο Τραμπ τον προηγούμενο Οκτώβρη στην Ουάσιγκτον».
Όμως ο υπουργός της πρώτης κυβέρνησης «Αριστεράς» δεν έμεινε στις θριαμβολογίες για τον ηγεμονικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια, αλλά προχώρησε σε μια ιδιαίτερα κατάπτυστη και προσβλητική για το λαό μας δήλωση, λέγοντας ότι οι πολίτες της Λάρισας, και κατ’ επέκταση ο ελληνικός λαός, «βλέπουν με θετική ματιά αυτήν τη συνεργασία και αντιλαμβάνονται πλέον ότι αυτή η στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ στους τομείς της Άμυνας και της Ενέργειας δίνει νέες δυνατότητες για την πατρίδα μας».
Φαίνεται ότι ο Π. Καμμένος, όταν εδώ και δεκάδες χρόνια ο λαός μας έδινε παρατεταμένους, μεγάλους και ηρωικούς αγώνες απαιτώντας: «Έξω οι βάσεις του θανάτου/ έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα/ έξω οι Αμερικάνοι/ να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά»,  αυτός έπαιζε στα καζίνο του Λονδίνου και των Παρισίων ή παρακολουθούσε τους αγώνες της Φόρμουλα1 στο Μόντε Κάρλο ή διδασκόταν από το περιβάλλον που ζούσε πως πρέπει να διωχτούν και να απομονωθούν αυτοί που διαδήλωναν: «Έξω οι βάσεις/ Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» (αλήθεια, ο Τσίπρας και η πρώτη φορά «Αριστερά» τι θα διαδηλώνουν σήμερα; «Και άλλες βάσεις και πυρηνικά, σωτήρες μας Αμερικάνοι;») Όμως, παρά τους ισχυρισμούς του Π. Καμμένου, ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να υποταχτεί, να γίνει υπηρέτης των αμερικάνικων ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και να γίνει όργανο ενάντια σε αδελφούς λαούς.
 Θα συνεχίσει να απαιτεί: Έξω οι βάσεις και τα πυρηνικά  -  Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.