Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας έχει μεταφερθεί ο απεργός πείνας πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά τη ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του ιδιαίτερα το τελευταίο 24ωρο, όταν έχασε 1,4 κιλά βάρους. Τους κινδύνους για τον απεργό πείνας, λόγω της ευθραυστότητας της υγείας του, είχε επισημάνει από χθες η Επιμελήτρια Α του ΕΣΥ Ολγα Κοσμοπούλου.
 
 Μετά και την περαιτέρω επιδείνωση, οι υπεύθυνοι της φυλακής (σε συνεννόηση πάντοτε με το υπουργείο Δικαιοσύνης, που κάνει το κουμάντο) δεν είχαν άλλη επιλογή από τη μεταφορά του σε οργανωμένο κρατικό νοσοκομείο, καθώς ο «Αγιος Παύλος» των φυλακών είναι μόνο κατ’ ευφημισμόν νοσοκομείο.

Η μεταφορά του Δ. Κουφοντίνα σε οργανωμένο νοσοκομείο είναι μια άμυνα μπροστά στο ενδεχόμενο ενός απρόβλεπτου συμβάντος, όμως το πρόβλημα παραμένει. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξαναγκάζει έναν πολιτικό κρατούμενο, στην ηλικία των 60 ετών και με ιστορικό δύο ακόμα «σκληρών» απεργιών πείνας, να καταφεύγει ξανά σ’ αυτό το μέσο άμυνας, διεκδικώντας το αυτονόητο: το δικαίωμά του σε κανονική άδεια, που του τη χορήγησαν δύο φορές (αφού προηγουμένως του το στέρησαν επί οχτώ χρόνια) και μετά του το ξαναφαίρεσαν με μεθοδεύσεις που θυμίζουν χούντα.

Ξαναρωτάμε, λοιπόν, την κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή: θα δολοφονήσετε τον Δημήτρη Κουφοντίνα για να απαλλαγείτε απ’ αυτόν; Σταματήστε να παριστάνετε τους Πόντιους Πιλάτους κρυπτόμενοι πίσω από τη δήθεν ανεξάρτητη Δικαιοσύνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.