Σαν Σήμερα: 28/09/2022

 1820: Γεννιέται ο γερμανός φιλόσοφος Φρίντριχ Ένγκελς, συνεργάτης του Κακλ Μαρξ. Μαζί έγραψαν το «Κομουνιστικό Μανιφέστο», που αποτελεί τη «βίβλο» του κομουνιστικού κινήματος.



1875: Πεθαίνει ο ρώσος ποιητής Αλεξέι Τολστόι.

1895: Πεθαίνει ο γάλλος χημικός Λουί Παστέρ, ιδρυτή της μικροβιολογίας και εφευρέτη της παστερίωσης.

1902: Πεθαίνει, σε ηλικία 62 ετών, ο Εμίλ Ζολά, ο σημαντικότερος συγγραφέας της γαλλικής νατουραλιστικής σχολής κι ένας από τους μεγαλύτερους κριτικούς τέχνης. Συντάκτης του «Κατηγορώ».

1916: Εθνικός διχασμός προ των πυλών. Η Ελλάδα βρίσκεται με δύο αντίπαλες κυβερνήσεις, η μία στη Θεσσαλονίκη υπό τον Ελευθέριο Βενιζέλο και η άλλη στην Αθήνα υπό την επιρροή του βασιλιά Κωνσταντίνου. Αιτία, η διχογνωμία Βενιζέλου και Κωνσταντίνου για το αν η χώρα έπρεπε να συνταχθεί ή όχι με τις δυνάμεις της Αντάντ κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

1924: Γεννιέται ο ιταλός ηθοποιός Μαρτσέλο Μαστρογιάννη.

1934: Γεννιέται η γαλλίδα ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό.

1953: Πεθαίνει ο αμερικανός αστρονόμος και εφευρέτης του τηλεσκοπίου Έντουιν Χάμπλ.

1973: Υποβάλει την παραίτησή του από τη χουντική κυβέρνηση Μαρκεζίνη ο Νίκος Μακαρέζος, εκ των πρωτεργατών του χουντικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου. Ακολουθούν και άλλοι στρατιωτικοί υπουργοί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.