9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


 

Έκλεισαν 9 χρόνια από το δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, με φυσικό αυτουργό τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά και ηθικούς αυτουργούς, σύμφωνα με την πρωτοβάθμια κρίση του Εφετείου Κακουργημάτων, την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία του Παύλου αποτέλεσε το έναυσμα, η δικαιοσύνη να κινητοποιηθεί και να συσχετίσει περισσότερες υποθέσεις, οι οποίες μέχρι τότε αντιμετωπίζονταν μεμονωμένα, αλλά σχετίζονταν με την δράση της Χρυσής Αυγής και ιδίως της συστηματικής λειτουργίας μελών της ως “Ταγμάτων Εφόδου” εις βάρος αντιφρονούντων και αλλοδαπών. Υποθέσεις που συνεκδικάστηκαν με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για τη δράση της “Χρυσής Αυγής” ως εγκληματικής οργάνωσης. Ήδη, δικάζονται σε 2ο βαθμό οι εφέσεις των κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν, όπως και του Εισαγγελέα κατά των απαλλακτικών διατάξεων της πρωτόδικης απόφασης, με αποτέλεσμα θεωρητικά να είναι ανοικτή κάθε κρίση. Οι κατηγορούμενοι, όπως και η Εισαγγελέας στην πρωτόδικη διαδικασία, είχαν υποστηρίξει ότι πέρα από τον φυσικό αυτουργό, τον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά, οι άλλοι δεν έχουν ανάμιξη και όλες οι άλλες εγκληματικές ενέργειες ήταν άσχετες μεταξύ τους.

Τίθεται ο ακόλουθος απλός συλλογισμός: Αν δεν υφίστατο η “Χρυσή Αυγή” ως οργάνωση, θα λειτουργούσαν από μόνα τους ‘Τάγματα Εφόδου”, θα είχαν γίνει οι εγκληματικές επιθέσεις από οργανωμένα μέλη της; Έχει μεγάλη σημασία, να επικυρωθεί η πρωτόδικη απόφαση για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να εδραιωθεί ξεκάθαρη νομολογία που να αποτρέπει οποιαδήποτε ανάλογη δραστηριότητα στο μέλλον, υπάγοντάς της στο αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης,    

Η εν ψυχρώ και απρόκλητη δολοφονία φανερώνει ότι ο Παύλος είχε στοχοποιηθεί από τη νεοναζιστική οργάνωση, διότι κατάφερνε και “μιλούσε” στις καρδιές των νέων ανθρώπων εναντίον της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.