Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φύγε εσύ, έλα εσύ στην Περιφέρεια Αττικής, για χάρη του γηπέδου Μελισσανίδη

 


Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα αθλητισμού στην Περιφέρεια Αττικής, Μαργαρίτα Βάρσου, παραιτήθηκε, αρνούμενη να υπογράψει την άδεια λειτουργίας του γηπέδου Μελισσανίδη, και ο Πατούλης μετέφερε τις αρμοδιότητές της στον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Χάρη Ρώμα.

Η απόφαση υπογράφηκε από τον Πατούλη και στάλθηκε για δημοσίευση στο ΦΕΚ. Την πληροφορία μάς επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Χάρης Ρώμας.

Μ’ άλλα λόγια, ο Δ. Μελισσανίδης καθορίζει και τη σύνθεση των περιφερειακών οργάνων από τον Πατούλη, ο οποίος ακολουθεί το δόγμα «φύγε εσύ, έλα εσύ», σαν ελέω θεού μονάρχης που κατέχει τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας κληρονομικώ δικαίω.

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Η μηχανικός που εκπροσωπούσε την Περιφέρεια στην Επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων η οποία θα γνωμοδοτούσε για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας στο γήπεδο Μελισσανίδη, υπέβαλε μήνυση κατά του Δ. Μελισσανίδη στο Τμήμα Εκβιαστών της ΓΑΔΑ, καταγγέλλοντας ότι ο «ισχυρός άντρας» της ΠΑΕ ΑΕΚ εισέβαλε στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή βρίζοντας και απειλώντας τους υπηρεσιακούς παράγοντες που ετοίμαζαν αρνητική εισήγηση, λόγω των τεράστιων ελλείψεων και αυθαιρεσιών που βρήκαν (στο γήπεδο έχουν γίνει αλλαγές και δεν έχει γίνει αναθεώρηση της άδειας!).

Ταυτόχρονα, διέρρευσε η είδηση ότι η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αθλητισμού, που είχε την αρμοδιότητα να υπογράψει την άδεια λειτουργίας, παραιτήθηκε. Μήπως δεν παραιτήθηκε αλλά υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τον Πατούλη; Το ρωτάμε αυτό, γιατί χθες δημοσιεύτηκε η προκλητική ανακοίνωση της Περιφέρειας που βαφτίζει την ΠΑΕ ΑΕΚ… υπερασπιστή της νομιμότητας.

Αν η Μ. Βάρσου παραιτήθηκε, ποιος είναι ο λόγος της παραίτησής της; Και γιατί ο Πατούλης έσπευσε να μεταφέρει τις αρμοδιότητές σε έναν αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού που τοποθετήθηκε σ’ αυτή τη θέση μόλις τον περασμένο Μάρτη; Ο Χάρης Ρώμας δεν κρύβει ότι θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου. Ο Πατούλης τον αναβάθμισε πρόσφατα σε αντιπεριφερειάρχη, προφανώς για να τον βοηθήσει στη διεκδίκηση της δημαρχίας. Συνδέεται αυτό με την ανάθεση και των αρμοδιοτήτων του Αθλητισμού, δηλαδή με την «καυτή πατάτα» της αδειοδότησης της λειτουργίας ενός γηπέδου που η ίδια η Περιφέρεια έχει δεχτεί ότι θα είναι έτοιμο στις 25 Νοέμβρη του 2023, δηλαδή μετά από 14 μήνες;

Εύλογα, λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα: Μήπως η μεταβίβαση και της αρμοδιότητας του Αθλητισμού στον Χάρη Ρώμα έγινε για να υπογράψει την άδεια λειτουργίας του γηπέδου Μελισσανίδη, που αρνήθηκε να υπογράψει η Μ. Βάρσου, χωρίς θετική εισήγηση από την Επιτροπή των υπηρεσιακών παραγόντων;

Εμείς περιμένουμε την τοποθέτησή του. Χάρη Ρώμα Δημόσια και παστρικά, όχι με ανακοινώσεις σαν αυτή που έβγαλε χθες ο Πατούλης. Να δημοσιοποιήσει την έκθεση των υπηρεσιακών παραγόντων για να γνωρίζουμε τι βρήκαν κατά τον εξάωρο έλεγχο που έκαναν. Οσο για τον Πατούλη, όσο δεν εξηγεί για ποιο λόγο αντικαταστάθηκε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Βάρσου, τόσο πιο πιεστικά θα γίνονται τα ερωτήματα. Εδώ δεν έχουμε εκδηλώσεις life style, αλλά κρατική λειτουργία, η οποία οφείλει να υπακούει στην ισχύουσα νομιμότητα και όχι να εκτυλίσσεται ως σκάνδαλο διαρκείας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.