ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο προεδρείο της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.

 

Κατηγορούν για υποκρισία την Ε.Α.Κ.Π. αυτοί που ανάδειξαν σε τέχνη τη συνήθεια να υποκρίνονται μπροστά στους συναδέλφους σε τέτοιο βαθμό που στο τέλος αρχίσαν να υποκρίνονται και μπροστά στον ίδιο τους τον εαυτό!!!

Με βάση την ανακοίνωση στις 14/9/2022 με θέμα: «Απάντηση στην συνεχή υποκριτική στάση της Ε.Α.Κ.Π.», που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Στερεάς από το προεδρείο της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ., (που όταν πρόκειται να γράψει για μας είναι λαλίστατο), τους λέμε ότι δεν μας προκαλεί εντύπωση η εσκεμμένη περισσή ευκολία τους στο να μας κατηγορούν, εξάλλου δεν είναι η πρώτη φόρα. 

Κατηγορούν την Ε.Α.Κ.Π. για υποκρισία, την παράταξη που μπήκε μπροστά για να γίνει συνδικαλισμός στο Π.Σ. και που μαζί με άλλες πρωτοπόρες δυνάμεις και αγωνιστές, οργάνωσε τα πρώτα σωματεία. Αγωνίστηκε και πέτυχε να δει φως στο τούνελ ο πυροσβέστης που δούλευε 30 μέρες τον μήνα και ήταν πάντα με μια βαλίτσα στο χέρι και με μισθό τρις και εξήντα. Κατηγορούν αυτούς που ανυποχώρητοι υπέστησαν διώξεις για τους αγώνες τους και ποτέ δεν συμβιβάστηκαν, ούτε καρπώθηκαν θέσεις και βαθμούς για να ξεπουλήσουν τους συναδέλφους. Μας συγκρίνουν με τον εαυτό τους, που από την μέρα που γεννήθηκε ο συνδικαλισμός στο Π.Σ. ο ρόλος τους ήταν και είναι να βάζουν πλάτη για να περνούν οι κυβερνήσεις τα αντεργατικά τους μέτρα. Νωπό το πρόσφατο παράδειγμα με την ψήφιση του ν. 4662/2020, όταν έβλεπαν μόνο το βαθμολόγιο.

Από αυτή την σκοπιά και μόνο ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών τους λέμε ξεκάθαρα ότι δεν είναι τίποτα άλλο από κοινοί προβοκάτορες που βρίσκονται σε σύγχυση όταν αντιλαμβάνονται ότι ξεσκεπάζεται ο ρόλος τους.    

 Αναφέρονται στην κινητοποίηση της Δ.Ε.Θ. στην ανακοίνωσή τους σπέρνοντας ψέματα, ότι η Ε.Α.Κ.Π. «δεν συμμετέχουμε σε καμία τέτοια εκδήλωση»!

Μάλλον αυτός που την έγραψε δεν είχε έρθει στην κινητοποίηση και δεν είδε το πανό της Ε.Α.Κ.Π. και τους εκλεγμένους της. Τους απαντάμε ας μας φέρουν φωτογραφικό υλικό με το πανό της Ένωσης και τον κόσμο της Στερεάς!!!

Ολόκληρη παράταξη που συγκέντρωσε 264 ψήφους στις εκλογές του Μαΐου ανέβασε τρείς πυροσβέστες στην κινητοποίηση της Δ.Ε.Θ., ο πρόεδρος με το γραμματέα της Ένωσης και ένα απλό μέλος!!!

Όμως υπάρχει εξήγηση γιατί εσκεμμένα γράφουν αυτές τις ανακρίβειες, για να κρύψουν ότι σε παλαιότερο Δ.Σ. καταψήφισαν το θέμα που θέσαμε ως Ε.Α.Κ.Π. που αφορούσε τις κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο!!! Ωστόσο ξανατέθηκε από την παράταξη μας ως θέμα στη προ ημερήσια διάταξη στο τελευταίο Δ.Σ. και αναδιπλώθηκαν λέγοντας ότι  θα το ξαναδούν μετά την λήξη της αντιπυρικής περιόδου. Ο λόγος που προτείναμε τις κινητοποιήσεις σε περιφερειακό επίπεδο δεν είναι άλλος από το ότι θα πρέπει να δυναμώσει η πάλη για την διεκδίκηση των χρόνιων αιτημάτων μας και στην περιφέρειά μας που είναι από της μεγαλύτερες και από τις πιο πολύπαθες. Δεν διεκδικείς με μια φορά το χρόνο που θα πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων μας. Δεν είναι αρκετό!!!

 Η πείρα μας είναι μεγάλη για το τι γίνεται στις κινητοποιήσεις της Δ.Ε.Θ. όλα αυτά τα χρόνια, έτσι και η τελευταία δεν αποτέλεσε εξαίρεση!!!

Άλλη μια φορά απαξιώθηκε από την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις που ελέγχονται από την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. αλλά και από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας όσο και μέλη προεδρείων από πολλές πρωτοβάθμιες ενώσεις έλαμψαν δια της απουσία τους με αποτέλεσμα σε όλη την κινητοποίηση να υπήρχαν το πολύ 200 πυροσβέστες περίπου και καμία εκατοστή εποχικοί συνάδελφοι. Λεωφορεία ακυρώνονταν την τελευταία στιγμή και όσα ξεκινούσαν ήταν μισοάδεια. Από την Στερεά πήγαν 5 πέντε πυροσβέστες με τα δικά τους οχήματα. Από την Αττική συμμετείχαν όχι περισσότεροι από 30 πυροσβέστες.  

Ως Ε.Α.Κ.Π. θεωρούμε και είναι γεγονός, ότι χωρίς την ανάλογη οργάνωση χρονοδιαγράμματος υλοποίησης μιας κινητοποίησης, χωρίς περιοδείες στις υπηρεσίες για άμεση επαφή και διάλογο με τους εργαζόμενους, χωρίς συνεντεύξεις τύπου και χωρίς ανάρτηση πανό σε όλες τις υπηρεσίες, δεν έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα μίας επιτυχημένης κινητοποίησης. Καμαρώνουν οι του προεδρείου ότι τα ταμεία της Ένωσής μας  είναι γεμάτα χρήματα, πως όμως τα χρησιμοποιούν για να οργανώσουν των αγώνα;

Τον τρόπο οργάνωσης τον γνωρίζουν πολύ καλά οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ωστόσο πραγματοποιούν εσκεμμένα χρόνια τώρα την κινητοποίηση στην Δ.Ε.Θ. πάντα Παρασκευή για να είμαστε μακριά από το υπόλοιπο εργατικό κίνημα (που κινητοποιείται το Σαββατοκύριακο), μόνοι μας δηλαδή και όχι ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΖΙ!!!

Ο διαχωρισμός έχει στόχο την συνείδησή μας. Να σκεφτόμαστε ότι εμείς αποτελούμε «ξεχωριστό κομμάτι, είμαστε ένστολοι, ο σκληρός πυρήνας του κράτους».

Προσπαθούν να περιχαρακώσουν τους ενστόλους σε καθαρά συντεχνιακό περιβάλλον για να διατηρούν ένα διχαστικό κλίμα με τους άλλους εργαζόμενους, γιατί έτσι βολεύει τις κυβερνήσεις που μας θέλουν απέναντι τους ως κατασταλτική δύναμη.

Γι’ αυτό οι «συνδικαλιστικοί» τηλε-μαϊντανοί της ΕΛ.ΑΣ, έχουν μόνιμο στασίδι στα Μ.Μ.Ε. για να προβοκάρουν κάθε κοινωνική αντίδραση απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές. Ενώ αντιθέτως όταν στο παρελθόν συμπαραταχθήκαμε σε κοινούς αγώνες με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα αναγνωρίζοντας ότι είναι ίδια η μήτρα των εργασιακών μας προβλημάτων, μόνο τότε ήρθαν οι όποιες κατακτήσεις κέρδισαν οι ένστολοι των Σ.Α.    

Ακόμη και το φινάλε και αυτής της κινητοποίησης - φιέστας είναι να καταθέτουν το βράδυ τα ψηφίσματα στους φύλακες και τους κλητήρες, στο κλειστό Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Να λοιπόν γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε να είμαστε από πλευράς εργασιακών συνθηκών και δικαιωμάτων οι παρίες του δημοσίου τομέα.

Εύλογα τα ακόλουθα ερωτήματα:

·         Εάν αυτό δεν είναι απαξίωση του αγώνα από αυτούς που έχουν την κύρια ευθύνη για να συσπειρώσουν τους συναδέλφους τότε τι είναι;

·         Αλήθεια ποιος ευθύνεται για την απαξίωση του συνδικαλιστικού μας κινήματος εδώ και 22 χρόνια; Δεν είναι αυτοί που βρίσκονται στο τιμόνι της ηγεσίας των συνδικαλιστικών μας οργάνων;

·         Μήπως βρίσκεται η Ε.Α.Κ.Π. στην ηγεσία των συνδικαλιστικών οργάνων και δεν το γνωρίζουμε;

Γράφουν στην συνέχεια για «τις εποχές του 1995 - 2000 ότι ήταν διαφορετικές, και ότι αυτοί εάν δεν πρωτοστατούσαν στις διάφορες εκδηλώσεις δεν θα μνημονεύονταν σήμερα».

Ωστόσο το διαφορετικό που υπήρχε από το τότε με το τώρα ήταν ότι δεν ήταν ξεκάθαρος ο ρόλος της εφαρμοζόμενης πολιτικής που διέλυσε, αντί να αναβαθμίσει, την πυρασφάλεια της χώρας και απαξίωσε και απαξιώνει τον ρόλο του  Π.Σ.

 Η Κίνηση Ενότητας των Πυροσβεστών η γνωστή Κ.Ε.Π. και μετέπειτα Ε.Α.Κ.Π., ήταν που άρχισε από το 1997 να αποκαλύπτει στους εργαζόμενους του Π.Σ. και τον ελληνικό λαό την σημασία και τις συνέπειες των αλλαγών που έρχονταν με το αντιεπιστημονικό και εγκληματικό εγχείρημα να μεταφερθεί χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις  η δασοπυρόσβεση εξ ολοκλήρου στο Π.Σ. Δυστυχώς μέσα από τον τραγικό απολογισμό που ακολούθησε τα 24 χρόνια μέχρι και τις μέρες μας, επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο οι προειδοποιήσεις της από τα ασύλληπτα νούμερα των τραγικών συνεπειών με τους 42 νεκρούς πυροσβέστες, τους 9 πιλότους εναέριων μέσων, τους 185 πολίτες, τα 11.403.000 στρέμματα καμένων εκτάσεων  και τις χιλιάδες κατεστραμμένες περιουσίες!  

Η τοπική επιτροπή της Π.Υ. Λαμίας που λειτουργούσε στα πλαίσια της τότε Π.Ε.Υ.Π.Σ. ανέδειξε με γενική συνέλευση πανελλαδικά το ζήτημα αυτό και εξανάγκασε την τότε συμβιβασμένη ηγεσία της Π.Ε.Υ.Π.Σ. με προεδρείο την Π.Α.Σ.Κ.Π. να αρχίζει να ψελλίζει υποκριτικά κάποιες κουβέντες. 

Η τότε Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. όπως και η Π.Α.Σ.Κ.Π. υποχρεώθηκαν κάτω από την συνεχή πίεση της Ε.Α.Κ.Π. και από την ώριμη απαίτηση των συναδέλφων που είχαν βγάλει πλέον τα συμπεράσματά τους από τις ολέθριες αντιπυρικές περιόδους που ακολούθησαν από το 1998, την χρονιά δηλαδή που έγινε η μεταφορά της δασοπυρόσβεσης στο Π.Σ., να υιοθετήσουν το 2001 το αγωνιστικό πλαίσιο της Ε.Α.Κ.Π. στην περιφέρειά μας και να αποφασιστούν οι κινητοποιήσεις.

Αυτή η αγωνιστική στάση της Ε.Α.Κ.Π. και η συνέπειά της ήταν που αναγνωρίστηκε από τους συναδέλφους στις εκλογές για το Δ.Σ. της Ένωσής μας το 2002 και τις έδωσαν την πρωτιά και την ευθύνη του προεδρείου.

Είναι η μοναδική περίοδος στην πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος στην περιφέρειά μας που έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην μνήμη  των συναδέλφων για την προστασία που απολάμβαναν στα εργασιακά τους δικαιώματα από την υπεύθυνη και αποφασιστική δράση του προεδρείου της Ένωσης.

  Αυτό φοβούνται να μην ξαναγίνει τώρα πλέον που έχει αποδειχθεί στην πράξη, τι καταστροφικές συνέπειες για τα εργασιακά μας δικαιώματα έφερε  ο Νόμος 4662/2020, τον οποίο αντιπάλεψε μόνη της η Ε.Α.Κ.Π. και χειροκρότησαν όλοι οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές συμπεριλαμβανομένου και του προεδρείου της Ένωσής μας.

Τους έχει  θορυβήσει πάρα πολύ το γεγονός ότι η Ε.Α.Κ.Π. παρά την αφόρητη πίεση που ασκήθηκε με κάθε τρόπο στους συναδέλφους στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης, ήταν η μόνη από τις προϋπάρχουσες παρατάξεις που παρουσίασε σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοστά και για αυτό προβαίνουν σε κάθε είδους προβοκάτσιες.    

Αυτό που θέλουν να πετύχουν χρόνια τώρα είναι  να «διδάξουν» τους πυροσβέστες να κάθονται στους καναπέδες, να μην διεκδικούν με αγωνιστικό τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους, να τρέχουν στα δικαστήρια και να προσμένουν μέσα από αποστολές υπομνημάτων και χαιρετίσματα με την φυσική και πολιτική ηγεσία ότι θα για να τους λύσουν τα προβλήματά τους.

Δεν θα ξεχάσουμε την φράση παλιού τους συναγωνιστή, επικεφαλής της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. που διετέλεσε πρόεδρος της Ομοσπονδίας, όταν ξεστόμισε μέσα σε συνέδριο, δείχνοντας και την κατεύθυνση για τα επόμενα χρόνια που την ακολουθούν πιστά οι σημερινοί συμβιβασμένοι συνεχιστές του, ότι «πάνε ποια οι εποχές που με αγωνιστικό τρόπο και με σηκωμένη την γροθιά κερδίζονταν οι αγώνες».

Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

Όσον αφορά το σχόλιο τους για την σχολή Αρχιπυροσβεστών να θυμίσουμε ότι πρωτοστάτησαν και προπαγάνδισαν πριν δυόμιση περίπου χρονιά τον συγκεκριμένο ν. 4662/2020 που τώρα επικαλούνται ότι χρειάζεται τροποποίηση και «δεν είναι απλή υπόθεση».

Ωστόσο απλή υπόθεσή ήταν η ψήφιση του νόμου «κοροϊδία» Ν.4964/2022 που αφορά την εθελοντική δήλωση εργασίας για την πληρωμή της υπερεργασίας που δεσμεύει τον εναπομείναντα ελεύθερο χρόνο των πυροσβεστών. Αυτός ο νόμος κατά την ομοσπονδία σύμφωνα με ανακοίνωση της ήταν το πρώτο βήμα για την πληρωμή της υπερεργασίας μας. Αλήθεια με ποιον τρόπο το προεδρείο της Στερεάς συνεργάζεται με την ομοσπονδία προς αυτήν την κατεύθυνση;

Λένε ότι «συνεχίζουν την προσπάθεια τους παρεμβαίνοντας παντού χωρίς κομματικές παρωπίδες και στεγανά του παρελθόντος». Ποια είναι τα δικά τους στεγανά όταν απέφυγαν να κάνουν ως Ένωση μια παρέμβαση προς το υπουργείο για τις στρεβλώσεις και τις αδικίες του νόμου.

Η Ε.Α.Κ.Π. δεν χρειάζεται να αποδείξει απολύτως τίποτα. Η ίδια η πρωτοπόρα και αγωνιστική της πορεία τις επιτρέπει να κοιτάει στα μάτια τους πυροσβέστες και τον ελληνικό λαό!!!

Αυτό το γνωρίζει και ο νεότερος πυροσβέστης που εργάζεται στο Πυροσβεστικό Σώμα «ακόμα και οι πέτρες δηλαδή». Ότι μοναδική πρωτοπόρα και ενωτική δύναμη στο συνδικαλιστικό χώρο είναι η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών. Η παράταξη που έχει οργανώσει και έχει πραγματοποιήσει δεκάδες κινητοποιήσεις όλα αυτά τα χρόνια και με τις δικές της δυνάμεις αλλά συμμετέχοντας και με άλλους αγωνιστές, έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει την δικιά της ιστορία.

Να σας θυμίσουμε η τελευταία κινητοποίηση που οργάνωσε εντελώς μόνη της ήταν το 2020 έξω από την Βουλή και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνοντας μάχη για να μην περάσει ο νόμος  4662/2020 εκθέτοντας τις απόψεις της στον υφυπουργό προστασίας του πολίτη και απαιτώντας να αποσυρθεί ο υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

Την ίδια ώρα που ο ομογάλακτος τους πρόεδρος της Ομοσπονδίας μέσα στην Βουλή έλεγε περιχαρής για τον κανονισμό μεταθέσεων (ξεσπιτώματος) «ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑ»!!! Είχαμε προειδοποιήσει τους πυροσβέστες για τις παθογένειες του νόμου για την γενίκευση των επιφυλακών, με συσκέψεις, περιοδείες και ενημερωτικά φυλλάδια. Ωστόσο δεν σταματήσαμε εκεί καταθέσαμε στα κόμματα της βουλής τις προτάσεις μας, το ψήφισμα μας,  Έρχονται τώρα και μας λένε ότι ορθά τίθεται από παντού το θέμα των επιφυλακών, τι ακριβώς έκαναν όταν όλα αυτά τα χρόνια και συγκεκριμένα τα 2,5 τελευταία που απαξιώθηκαν ακόμα περισσότερο, τώρα αντιλαμβάνονται το θολωμένο θεσμικό πλαίσιο που τις αφορά;

Σε  βάθος 15ετίας καυχιόνται για τις καταγγελίες που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, για το αυτονόητο δηλαδή, εξάλλου αυτός είναι ο ρόλος του σωματείου να παρεμβαίνει όταν χρειάζεται!!!

Κλείνοντας τους λέμε ότι έχουν μπερδευτεί για το ποιο είναι το αληθινό τους πρόσωπο, αυτό που φοράνε για τον εαυτό τους ή το διαφορετικό του αγωνιστή συνδικαλιστή που φοράνε για τον πολύ κόσμο. Κανείς τελικά δεν μπορεί να το φορέσει για πολύ καιρό πόσο μάλιστα οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές που έχουν πλέον ξεσκεπαστεί!!!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.