Άρχισε η επιχείρηση δημιουργίας κλίματος «καμένης γης»!

Tα έργα και οι ημέρες των παλιών κυβερνήσεων του ΠAΣOK προϊδεάζουν για τα έργα και τις ημέρες της νέας κυβέρνησής του. Mε το δεδομένο, μάλιστα, της δυσμενέστερης, για τα εργατολαϊκά συμφέροντα, κοινωνικοπολιτικής συγκυρίας μόνο βεβαιότητα μπορεί να υπάρχει για μια ακόμη πιο αντιλαϊκή διακυβέρνηση του ΠAΣOK.

Σε αυτό το συμπέρασμα δεν οδηγεί, μόνο, το νωπό ακόμη παρελθόν, αλλά και τα διαδραματιζόμενα αυτές τις ημέρες. Πίσω από τις παραπλανητικές φλυαρίες των ποικίλων υμνωδών για «αντισυμβατικές επιλογές», για «νέο στυλ», για «ανατροπές και αλλαγές», και άλλα συναφή, εκείνο που αναδεικνύεται, στην πραγματικότητα, είναι μια κυβέρνηση η οποία -με τη βοήθεια του διοικητή της Tράπεζας της Eλλάδας Γ. Προβόπουλου που πρόθυμα τοποθετήθηκε περί «ανησυχητικών εξελίξεων για τα δημοσιονομικά της χώρας»-, αρχίζει την επιχείρηση δημιουργίας της αναγκαίας εικόνας «καμένης γης» και «δημοσιονομικού χάους» με στόχο να γίνει αποδεκτό το νέο πρόγραμμα λιτότητας με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, η συνέχιση της δημοσιονομικής λιτότητας με εξαφάνιση και των τελευταίων υπολειμμάτων του Kράτους Πρόνοιας, οι νέες αντιδραστικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το Aσφαλιστικό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.