Σκοτσέζικο ντους

Πρώτα ξεκίνησαν την αριθμο-τρομοκρατία. Δημιουργήθηκε έτσι το φόντο, το σκηνικό. Κάθε συνταξιούχος που παίρνει περισσότερα από 600 ευρώ το μήνα πρέπει να αισθανθεί περίπου ως υπονομευτής του έθνους. Κι αν δεν το αισθανθεί ο ίδιος, πρέπει να τον κάνουν να το αισθανθεί οι γύρω του: σα δε ντρέπεσαι να μιλάς με 1.500 ευρώ σύνταξη! Κάθε εργαζόμενος πρέπει να αισθανθεί ένοχος εσχάτης προδοσίας, αν δεν αποδέχεται ότι πρέπει να βγει στη σύνταξη τουλάχιστον στα 70.

Στη συνέχεια ήρθε η μετρο-τρομοκρατία. Οχι επισήμως από την κυβέρνηση, αλλά από τα γνωστά παπαγαλάκια. Ξέρετε πως γίνονται αυτά. Τους καλούν σε σύσκεψη και τους λένε τι να γράψουν και τι να πουν.

Και για να δείξουν ότι είναι πραγματικά «καλοί» και όχι μόνο στα λόγια, ξεκίνησαν το διάλογο με την πρόταση για μια επιτροπή, που μέχρι τα τέλη του Απρίλη θα πρέπει να έχει βγάλει συνολικό πόρισμα. Για να μην ψάχνεστε, σας θυμίζουμε ότι και ο Μητσοτάκης είχε φτιάξει μια τέτοια επιτροπή, με πρόεδρο τον καθηγητή Φακιολά, πριν επιχειρήσει το πρώτο μεγάλο σάρωμα ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Θέλεις να κάνεις μια αντιασφαλιστική ανατροπή; Φτιάξε πρώτα μια επιτροπή. Αυτή ξέρει πώς θα σου προσφέρει το απαραίτητο «επιστημονικό» άλλοθι.

Επειδή, λοιπόν, ξέρουμε τι πρόκειται να γίνει, δεν έχουμε καμιά δικαιολογία. ‘Η θα σταυρώσουμε τα χέρια και θα περιμένουμε το… μοιραίο ή θα ξεκουνηθούμε, για να υπερασπίσουμε επιτέλους όχι αυτό που απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΑΘΗΚΕ;;;;;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.