Η πράξη παράβασης

Η πράξη παράβασης από της υπηρεσίες της νομαρχίας Ευβοίας και η εισήγηση για επιβολή προστίμου στην λαρκο .
Δεν έχει σημασία το ύψος του προστίμου , έστω και ένα ευρο πρόστιμο επιβεβαιώνει αυτά που καταγγέλλουν οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι ότι η λαρκο ρυπαίνει .
Ένα πρόστιμο δεν θα βάλει φρένο σε αυτή την ανεξέλεγκτη ρύπανση αν δεν κινητοποιηθεί ο πληθυσμός της Εύβοιας κατά των ρυπαντών το πρόστιμο είναι η απόδειξη της ρύπανσης .
Η νομαρχία λέει ότι δεν έχει δικαιοδοσία να παρέμβει στης βιομηχανίες εκτός Ευβοίας που φέρνουν τα τοξικά απόβλητα στην Εύβοια , μπορεί όμως να παρέμβει και να επιβάλλει την εφαρμογή των νόμων στης βιομηχανίες – βιοτεχνίες που δραστηριοποιούνται στην Εύβοια .
Η νομαρχία έκανε έλεγχους στα γαλβανιστηρια που λειτουργούν στο Αλιβέρι ?
Η νομαρχία έκανε έλεγχους στις βιοτεχνίες που κάνουν επινικελώσεις και επιχρωμιώσεις καθώς και ηλεκτροστατικές βαφές αλουμινίου που λειτουργούν στη περιοχή μας ?
Η νομαρχία έκανε έλεγχους στις βιοτεχνίες που χρησιμοποιούν ορυκτέλαια για καύσιμο ?
Η νομαρχία έκανε έλεγχους για τους εκατοντάδες τόνους παλιά λάστιχα φορτηγών που είναι πεταμένα πάνω από το Κοντοδεσπότι ?
Σας έχουμε καταγγείλει για τα τοξικά απόβλητα που βρήκαμε στο χωριό Καμαριτσα , ξέρουμε ότι υπάρχουν και αλλά πολλά στο ίδιο χωριό το έχετε ερευνήσει ?
Μήπως πρέπει να φτιάξετε μια αστυνομία περιβάλλοντος που να απαρτίζεται από ευαισθητοποιημένους κάτοικους που έχουν όρεξη , μεράκι και θέληση να ερευνούν και να σας δείχνουν παραβάσεις και παρανομίες εφόσον τα αρμόδια όργανα σας δικαιολογημένα δεν προλαβαίνουν να το κάνουν ?
Αν αδειάσω τo βόθρο μου στο παρκιν έξω από την νομαρχία θα μου επιβληθεί μόνο ένα ευτελές πρόστιμο η θα με κλείσετε για αρκετά χρόνια φυλακή με την διαδικασία του αυτόφωρου ?
Κύριε Νομάρχη οι κάτοικοι της Εύβοιας σας ψηφίσαν , όχι οι βιομηχανίες – βιοτεχνίες , τους κάτοικους της Ευβοίας έχετε χρέος να προστατέψετε από τους ρυπαντές , εφαρμόστε τους νόμους , διότι θα κριθείτε σύντομα από την λαϊκή ετυμηγορία , σύντομα θα έχουμε εκλογές και θα πρέπει να απαντήσετε σε όλα αυτά τα ερωτήματα στις προεκλογικές σας ομιλίες .
Κύριε νομάρχη έστω και σήμερα Στελεχώσετε τους αρμόδιους αντινομαρχες με υπερκομματικούς επιστημονικούς συμβούλους , καλοί είναι οι συνδικαλιστές αλλά πιστέψτε με είναι μόνο για βιτρίνα και για κομματική - πολιτική σπέκουλα , δεν έχουν την γνώση και την βούληση για κάτι άλλο.
Κύριε νομάρχη υπήρξατε παλαιά συνδικαλιστής και πρόεδρος του ΕΚΕ με συνεργάτες 2 αντινομαρχων , σας έχουμε καταγγείλει τις απαράδεχτες συνθήκες εργασίας στην βιοτεχνία επεξεργασίας αποβλήτων αλουμινίου που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας και που απασχολεί οικονομικούς μετανάστες , έχετε προβεί σε κάποια ενέργεια , μέσο των επιθεωρητών εργασίας και του ΙΚΑ ?
Θα μου απαντήσετε ότι δεν είστε αρμόδιος , συμφωνώ αλλά δεν σας βάζω το ερώτημα ως νομάρχη αλλά ως πρώην συνδικαλιστή ευαίσθητο σε θέματα εργατών , η μήπως αυτή η ευαισθησία που σας έκανε νομάρχη έχει πλέον εκλείψει ?
Κύριε νομάρχη , κύριοι αντινομαρχες , κύριοι νομαρχιακοί σύμβουλοι έχετε ποινικές , διοικητικές και αστικές ευθύνες , αλλά περισσότερο έχετε ηθικές ευθύνες για θέματα περιβάλλοντος , ποιότητα ζωής .
Η ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά ούτε κρατάμε ισορροπίες , να πεθάνω από δικό μου λάθος αυτό είναι δικιά μου επιλογή , να με σκοτώσει όμως ένας ρυπαντής αυτό δεν το δέχομαι .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.