Σαν σήμερα

1883
γεννιέται στο Ηράκλειο της Κρήτης ο συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης. Πρόκειται για τον πιο πολυμεταφρασμένο Έλληνα συγγραφέα. Ο Καζαντζάκης πέθανε τον Οκτώβριο του 1957 στη Γερμανία.
1896
γεννιέται ο διάσημος μαέστρος Δημήτρης Μητρόπουλος.
1921
η απάντηση της χώρας μας στη διάσκεψη του Λονδίνου είναι ότι, η Ελλάδα δεν δέχεται την αποστολή εξεταστικών επιτροπών στη Σμύρνη και τη Θράκη και ότι, εννοεί να υπερασπίσει τα ηττηθέντα εδάφη αντί πάσης θυσίας.
1960
εκτοξεύεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην περιοχή της λίμνης Βόλβης, ο πύραυλος "Τίμιος Τζον", από ειδικά εκπαιδευμένους στρατιώτες.
1969
ο υπουργός Εσωτερικών της Χούντας Στυλιανός Παττακός αποκλείει τη δυνατότητα διενέργειας δημοτικών εκλογών.
1990
δολοφονείται στο Κολωνάκι ο γνωστός ψυχίατρος των φυλακών Κορυδαλλού, Μάριος Μαράτος.
1991
το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ για τη μεταφορά αντικειμένων της τέως βασιλικής οικογένειας από το Τατόι στη Βρετανία.
1992
με συμφωνία στο θέμα των Σκοπίων, στην αναγκαιότητα του ελληνοτουρκικού διαλόγου και στην προώθηση κατά προτεραιότητα του Κυπριακού, λήγει στην Αθήνα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή.
1993
πεθαίνει ο σκηνοθέτης Κώστας Καραγιάννης, γνωστός κυρίως από τις μεγάλες επιτυχίες του την εποχή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.