Σαν σήμερα

1900
τους 600 φτάνουν οι νεκροί από τη φυματίωση στην Αθήνα.
1913
η τουρκική κυβέρνηση, με επανειλημμένα διαβήματά της προς τον νέο Οικουμενικό Πατριάρχη, ζητά τη μεσολάβησή του για σύναψη ειρήνης με την Ελλάδα.
1915
κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος συναντάται με τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο και εγκρίνει την αποστολή ελληνικού στρατού στη Θράκη.
1970
ανακαλύπτεται μεγάλος προϊστορικός οικισμός της νεολιθικής εποχής στο Μαραθώνα.
1995
τη σύσταση Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος.
1999
ο Νίκος Πολυχρονόπουλος κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Νέων του γαλλικού μπιλιάρδου, που έγινε στην Μούρθια της Ισπανίας. Ο Έλληνας αθλητής, που βρίσκεται επί 5 συνεχή χρόνια στο Final Four της Ευρώπης, πετυχαίνει την μεγαλύτερη επίδοση των αγώνων με 1.145 γενικό μέσο όρο.
2003
η άτυπη Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που συγκαλεί η Ελληνική Προεδρία μετατρέπεται σε επίσημη και κατορθώνει να εμφανίσει ενιαία θέση στο πρόβλημα του Ιράκ: "Ο πόλεμος δεν είναι αναπόφευκτος", αποφαίνεται. Η όλη διαδικασία κατακυρώνεται ως επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.