Σαν σήμερα

1906
γεννιέται ο μεγάλος Έλληνας ζωγράφος Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας.
1911
έξαψη δημιουργεί το γλωσσικό ζήτημα, καθώς συζητάτε στην Αναθεωρητική Βουλή, η γλώσσα, στην οποία θα γραφεί το νέο Σύνταγμα. Ακολουθούν φοιτητικές διαμαρτυρίες εναντίον των απόψεων του Κωστή Παλαμά, που δηλώνει κοροϊδευτικά: "Είμαι στρογγυλά και χτυπητά μαλλιαρός απολύτως".
1915
ορκίζεται πρωθυπουργός ο Δημήτριος Γούναρης μετά την παραίτηση Βενιζέλου, η οποία ακολούθησε την άρνηση του βασιλιά Κωνσταντίνου να συμφωνήσει με την εισχώρηση της Ελλάδας στην Αντάντ. Η νέα Κυβέρνηση ανακοινώνει ότι, εφόσον απειλούνταν τα συμφέροντα της χώρας, η Ελλάδα δεν θα δίσταζε να βγει από την ουδετερότητα.
1929
η Εταιρεία Λαυρίου διακόπτει τις εργασίες της, προκαλώντας απόγνωση στους κατοίκους της πόλης.
1962
ο Γεώργιος Παπανδρέου συνεχίζει τον Ανένδοτο Αγώνα κατά της Κυβέρνησης Καραμανλή για τη βία και τη νοθεία των βουλευτικών εκλογών του 1961.
2002
ο Παναγιώτης Φασούλας, μέλος της Εθνικής, που κατέλαβε την 5η θέση στην Ατλάντα το 1996, εκλέγεται πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.
2003
πεθαίνει ο Δημήτρης Ποταμίτης, πρωτοποριακός σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας θεατρικών έργων και βιβλίων για μικρούς και μεγάλους, σε ηλικία 58 ετών χτυπημένος από ανίατη ασθένεια. Ο καταξιωμένος θεατράνθρωπος είχε ιδρύσει πριν από 29 χρόνια το "Θέατρο Έρευνα", όπου είχε ανεβάσει πολλές πρωτοποριακές παραστάσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.