Σαν σήμερα

1895
γίνεται η πρώτη κίνηση για την δημιουργία ομοσπονδίας αθλητικών σωματείων από τον Παναχαϊκό ΓΣ, Εθνικό ΓΣ, Πανελλήνιο ΓΣ, ΓΕ Πάτρας και Παναιτωλικό, που υπογράφουν κοινή δήλωση για σύσταση συνδέσμου με σκοπό την καλύτερη συνεννόηση μεταξύ τους.
1913
επαναλαμβάνονται οι εργασίες της Βουλής μετά από 5μηνη διακοπή λόγω του Βαλκανικού Πολέμου. Ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος ενημερώνει το Σώμα για τις πολεμικές επιχειρήσεις και τις διπλωματικές εξελίξεις του πολέμου.
1930
ιδρύεται η Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (ΕΟΧ) με την επωνυμία Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος από τον Ορειβατικό Αθηνών και τον Ορειβατικό Πατρών.
1931
ο περιορισμός των σελίδων και η απαγόρευση κάθε παροχής δώρων ή βιβλίων είναι τα νέα μέτρα κατά του Τύπου, που εφαρμόζονται στην Ελλάδα.
1971
ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα ρυθμίζουν πλέον την κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.
1989
το νέο κόμμα Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου πραγματοποιεί την πρώτη πολιτική του συγκέντρωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Φάληρο.
1994
πεθαίνει ο Τριαντάφυλλος Σιαπέρας, πρώην πρωταθλητής Ελλάδος με τον τίτλο του μαιτρ και συγγραφέας του δίτομου έργου "Το σκάκι" που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1967
2000
ο Νίκος Κακλαμανάκης κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας τύπου Mistral, που διεξάγεται στο Μαρ ντελα Πλάτα της Αργεντινής συγκεντρώνοντας 19β. ποινής. Δεύτερος ανακηρύσσεται ο Αυστραλός Macintosh με 28β και τρίτος ο Αργεντινός Espinola με 33β.
2002
για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο βόλεϊ, δυο ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός και Ηρακλής) προκρίνονται στο φάιναλ φορ.
2004
η Νέα Δημοκρατία ανακοινώνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας με επικεφαλής τον Μιλτιάδη Έβερτ. Στις έξι εκλόγιμες θέσεις είναι ο Γιώργος Σουφλιάς, η καθηγήτρια ιδιωτικού κολεγίου Ελευθερία Μπερνιδάκη, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο Γιάννης Βαληνάκης και η Χρυσή Καρύδη, εκδότρια και κόρη του ποιητή Νίκου Καρύδη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.