"Η Ελλάδα δεν είναι πλέον παρά ένα προτεκτοράτο"


"Η Ελλάδα δεν είναι πλέον παρά ένα προτεκτοράτο" ("The small country has become little more than an EU protectorate")

Aυτό συμπεραίνει σε άρθρο του όχι κάποιο κομμουνιστικό έντυπο, όπως ίσως κάποιοι να νομιζουν, αλλά το ίδιο το γερμανικό "Spiegel".

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Ένωσης [ξέρετε, αυτός που δεν εκλέγεται καν από τους λαούς, καθώς το ευρωσύνταγμα που πέρασαν με το ζόρι προέβλεπε, μεταξύ άλλων, και τη δημιουργία κυβέρνησης της Ευρώπης η οποία δε θα εκλέγεται από το λαό)-
με την "λογική" τους ο λαός μπορεί να ψηφίζει για ζητήματα "ιστορικής σημασίας" όπως "ποιος είναι ο πολυτιμότερος παίχτης του αγώνα" ή ποιος θα φύγει από το "Fame Story"] αλλά μέχρι εκεί,-διαυύπωσε την άποψη ότι η ευρωζώνη (δηλαδή η Γερμανία) θα πρέπει να ελέγχει τα οικονομικά των κρατών - αποικιών.

Την άποψη αυτή βέβαια τη συμμερίζεται πλήρως και το spiegel, το οποίο στο άρθρο του που αναφέραμε αρχικά λέει ότι κράτη όπως η Ελλάδα θα πρέπει θα δεχτούν να ελέγχονται από τη Γερμανία (εξ ου και ο τίτλος περί προτεκτοράτου). Πρόκειται για ξεκάθαρη μορφή οικονομικής εξάρτησης, που το ίδιο το spiegel παραδέχεται ωμά ότι αποτελεί ουσιαστικά μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο.

Το εντυπωσιακό είναι η συλλογιστική του spiegel, που παραδέχεται ότι το ευρώ δε λειτουργεί καλά, μιας και ένα ισχυρό νόμισμα ναι μεν βολεύει τη Γερμανία, όχι όμως και τις υπόλοιπες χώρες

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.