Το έγγραφο από το ΓΕΑ για τους επικίνδυνους πυραύλους "Νίκη"

Στις 31 Ιανουαρίου 2004 το αντιαεροπορικό σύστημα ΝΙΚΗ της ΠΑ αποσύρεται. Οι140 τελευταίοι πύραυλοι, αποθηκεύονται σε αποθήκες στις εξής περιοχές:
•Κατσιμίδι
•Κορωπί
•Σκύρος
•Κρήτη.

Η αποθήκευση έγινε σε χώρους που δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας, με τη λογική ότι “σύντομα θα καταστραφούν”. Επτά χρόνια μετά οι πύραυλοι παραμένουν σ΄ αυτές τις αποθήκες, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Το αποκαλύπτει σχετικό έγγραφο του ΓΕΑ:

“Τα συγκεκριμένα βλήματα είναι κατασκευασμένα από τις αρχές της δεκαετίαςτου 60, δηλαδή ηλικίας άνω των 45 ετών. Λόγω της ιδιόμορφης σύστασης της γόμωσής τους -ειδικότερα της νιτρογλυκερίνης- δημιουργούνται προϋποθέσεις, σε συνδυασμόμε άλλους παράγοντες, για την πιθανή ύπαρξη αστάθειας της συμπεριφοράς τους”!

Σύμφωνα με στρατιωτικούς ως αστάθμητοι παράγοντες θεωρούνται “ακόμη και οι υψηλές θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες ένας πιθανός καύσωνας για παράδειγμα, μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες, αφού οι θερμοκρασίες μέσα σ΄ αυτές τις αποθήκες ξεπερνούν τους 50 βαθμούς”! Μάλιστα, ειδικά για το Κατσιμίδι και το Κορωπί ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος, αφού οι χώροι αποθήκευσης βρίσκονται σχετικά κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Στο Κατσιμίδι οι αποθήκες βρίσκονται μέσα σε δάσος!

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι “όλα τα βλήματα έχουν ήδη αφοπλιστεί δια της αφαίρεσης των εκρηκτικών μηχανισμών έναυσης”, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει τίποτα!
Για την καταστροφή των πυραύλων το απαραίτητο κονδύλι που απαιτείται είναι 5 εκατομμύρια ευρώ! Τόσο έχει κοστολογήσει το ΝΑΤΟ τη καταστροφή των πυραύλων.

Είναι όμως δυνατόν να μην δαπανούνται αυτά τα χρήματα για την ασφάλεια των πολιτών, ενώ οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δαπάνησαν για τους εξοπλισμούς δεκάδες δις ευρώ; Η πορεία Τσοχατζόπουλου, οι πρόσφατες δηλώσεις Βασιλάκου και ο πόλεμος μεταξύ Βενιζέλου-Β.Μεϊμαράκη-Κρατζαφέρη αποκαλύπτουν ότι κάτω από τον εθνικιστικό μανδύα, κρύβεται ο πανάθλιος κόσμος των πολεμικών βιομηχανιών και έμπορων όπλων, που γεμάτοι διαφθορά διαπλέκονται με τους πολιτικούς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.