«Λοιπόν, Μοσχοβίτη, πώς ζεις επί καπιταλισμού;»


Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα της Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΕΚΚ)ανακοίνωσε πως κατέθεσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας για 6η συνεχόμενη φορά τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αναγνώριση του«Ενιαίου Μετώπου Εργαζομένων Ρωσίας»(«ΡΟΤ-ΦΡΟΝΤ»), που έχει συγκροτήσει το ΚΕΚΡ μαζί με μια σειρά άλλες μικρότερες πολιτικές δυνάμεις της Ρωσίας, με στόχο την καταγραφή τους ως «πολιτικού κόμματος», ώστε να υπάρχει η δυνατότητα καθόδου στις εκλογές.
Να σημειωθεί πως η προσπάθεια αυτή του ΚΕΚΡ συναντά τα τελευταία 2 χρόνια τη σθεναρή αντίσταση των ρωσικών αρχών, που, με διάφορα προσχήματα και καταστρατηγώντας τους δικούς τους αστικούς νόμους και το Σύνταγμα, αρνούνται στο ΚΕΚΡ το δικαίωμα της καθόδου στις εκλογές όλων των επιπέδων.
Την ίδια ώρα οι αρχές της Μόσχας ξήλωσαν 6 μεγάλα γιγαντοπανό του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), στα οποία φαίνεται δεν άρεσε το ερώτημα που έθετε το ΚΚΡΟ στους εργαζόμενους και το οποίο ήταν το εξής: «Λοιπόν, Μοσχοβίτη, πώς ζεις επί καπιταλισμού;».
Επιπλέον, οι αρχές της πόλης του Νίζνι Νόβγκοροντ ανακοίνωσαν πως δεν θα επιτρέψουν μαζική συγκέντρωση του ΚΚΡΟ στην κεντρική πλατεία της πόλης το Σάββατο. Να σημειωθεί πως στην πόλη αυτή το ΚΚΡΟ προτίθεται να πραγματοποιήσει στις 16-17 Ιούλη το ιδρυτικό συνέδριο μιας νέας κοινωνικο-πολιτικής οργάνωσης με τον τίτλο «Λαϊκή Πολιτοφυλακή», ως απάντηση στο «Λαϊκό Μέτωπο», που συγκροτεί το κυβερνών κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας», όπου ηγείται ο πρωθυπουργός Β. Πούτιν, για την κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές του Δεκέμβρη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.