ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ

Αφού μας χρησιμοποίησαν, εδώ και δεκαετίες, σαν συμπλήρωμα στην έλλειψη δημόσιας συγκοινωνίας μοιράζοντας άδειες αφειδώς, αφού κάποια στιγμή αποφάσισαν ότι δε χωράνε άλλα ταξί στην Αθήνα και σταμάτησαν την έκδοση αδειών, παραδίνοντας τις υπάρχουσες στους εμπόρους για να τις διακινούν όπως και σε όποια τιμή αυτοί ήθελαν, τώρα μας λένε ότι με τη λεγόμενη απελευθέρωση θα φάει ψωμί περισσότερος κόσμος χωρίς όμως να εξηγούν πως αυτό συμβιβάζεται με την επιδίωξή τους να μειωθούν τα ταξί στην Αθήνα!
Η επίθεση στο κλάδο μας έχει αρχίσει από πολύ νωρίς από τότε που βγήκαν οι πρώτοι νόμοι για τις ΑΕ, από τότε που ενοποιήθηκαν τα τρία ταμεία (ΤΣΑ, ΤΕΒΕ και εμπόρων) με χειρότερους όρους από ότι πριν και κορυφώνεται τώρα ως μέρος της επίθεσης σε όλα τα λεγόμενα «κλειστά» επαγγέλματα, σε όλο τον εργαζόμενο λαό με το πρόσχημα της κρίσης και του χρέους. Μιας πολιτικής που επιβάλλεται από τους εξωτερικούς πάτρωνες την ΕΕ, το ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που την εκτελεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη ουσιαστικά της ΝΔ και των ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ και λοιπούς δεξιούς και «αριστερούς» κολαούζους.

Ουσιαστικά αυτό που απελευθερώνουν δεν είναι τίποτα άλλο από τη διευκόλυνση του κεφαλαίου, να μπει στο κλάδο που ακόμη και σήμερα στο σύνολό του θεωρείται κερδοφόρος. Και μόνο τους όρους για την ίδρυση ΑΕ να διαβάσει κανείς φτάνει για να καταλάβει ποιος θα ωφεληθεί από την «απελευθέρωση». Το κεφάλαιο που ήδη με τις εταιρείες παροχής μεταφορικού – επιβατηγού έργου έχει αρχίσει να βάζει χέρι στα λεγόμενα φιλέτα της δουλειάς (ξενοδοχεία, λιμάνια, αεροδρόμια, μεγάλες εταιρείες) και με όρους πολύ ευνοϊκούς. Μετά, αφού αρχίσουν να μειώνονται τα ταξί και στο δρόμο μιας και όλο και περισσότεροι, είτε από τη περιφέρεια πάρουν την άδεια είτε έχουν καταχρεωθεί στις τράπεζες, δεν θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα, σε μια «αγορά» όπου η προσφορά μπορεί να αυξάνεται αλλά η ζήτηση θα μειώνεται όλο και περισσότερο, οι επιλογές μας θα είναι είτε να μπούμε σε κάποια εταιρεία με τους γνωστούς μισθούς πείνας είτε η ανεργία!
Η πτώση του τζίρου μας, ως αποτέλεσμα της ανεργίας και της μείωσης των μισθών, σε συνδυασμό με τις μεγάλες αυξήσεις σε ΟΑΕΕ, σε πετρέλαιο, ασφάλειες αυτοκινήτου σε όλα τα πάγια έξοδα και με την καθιέρωση του ΦΠΑ μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια να μην μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα και να ανησυχούμε ακόμη και για το αν θα έχουμε δουλειά σε λίγο καιρό!
Αργήσαμε να αντιδράσουμε! Η θέση μας είναι δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους, που αγωνίζονται να μην περάσουν τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου και να παρθούν πίσω τα μνημόνια γιατί αυτό που συμβαίνει σε εμάς δεν είναι άσχετο με αυτό που συμβαίνει σε όλους τους υπόλοιπους!

Τώρα είναι καιρός α αντισταθούμε στην απαξίωση της δουλειάς μας, στην εξαθλίωση που μας οδηγούν στο γκρέμισμα των ονείρων μας που τα χτίσαμε με πολύ κόπο. Με συνεχή αγώνα, με απεργίες διαρκείας, με μπλόκα και συνελεύσεις να αποφασίζουμε εμείς για τον αγώνα μας και όχι η συνδικαλιστική ηγεσία που μέχρι και πριν μερικές μέρες μας έλεγε να μην ανησυχούμε!


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.