Για που τό 'βαλες Νταλάρα;

Ο λαός ας αναγνωρίσει λοιπόν ποιος είναι μαζί του και ποιος τον δουλεύει κι ας το δηλωσει. Το πράγμα βγαζει ματι. Ο Νταλάρας δεν κάνει "συναυλίες αλληλεγγύης στη φτώχεια", κάνει συναυλίες υποστήριξης του μνημονίου κρύβονταςτο σκοπό του κάτω από τους ήχους σπουδαίων πολιτικών λαικών τραγουδιών των οποίων το μήνυμα πλέον αρνείται και τα οποία ξεκάθαρα χρησιμοποιεί καιευτελίζει. Αντί να προσπαθήσει να ξεσηκώσει μ' αυτά  το λαό, επιχειρεί να τον αποκοιμισειστερώντας τον από σπουδαία όπλα.

Για τους λόγους για τους οποίους γίνονται οι συναυλίες αυτες υπάρχουν μια σειρά από σκέψεις. Το πιο συνηθισμένο που ακούμε είναι πως πρόκειται για συναυλίες υποστηριξης της συζύγου του Άννας.  Δε νομίζουμε πως είναι μόνο αυτό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που προσπαθει με έμμεσο τρόπο να θέσει τους καλλιτέχνες στην υπηρεσία της στήριξης της μνημονιακής λογικής και σε κάθε περίπτωση να θολώσει τα νερά σχετικά με τη στάση τους που θα πρέπει φυσικά να γίνει επιτελους ξεκάθαρη.  Και η προσπάθεια αυτή  δεν θα σταματήσει στον Νταλάρα αν το εγχείρημα πετύχει να ξεγελάσει τον πολύ κόσμο πως πρόκειται για αλληλεγγύη. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι που χρωστάνε στο σύστημα μέρος από τον πλούτο που συσσώρευσαν.

Οι καλλιτέχνες όμως πρέπει επιτέλους να πάρουν θέση στο πλάι του λαού παλεύοντας μαζί του όχι μόνο με την τέχνη τους αλλά και με τη φυσική τους παρουσία δίνοντας το παρόν στις κινητοποιήσεις του, ξεκαθαρίζοντας πως δεν κρατουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε εκείνον και τους δολοφόνους του, πως τα όσα έγιναν και μας έφεραν εδώ εχουν όνομα και επώνυμο, όπως όνομα έχει και το σύστημα μέσα στο οποίο ζούμε που λέγεται καπιταλισμός. Εχουν υποχρέωση μετά από 2 ολόκληρα χρόνια που ουσιαστικά έμειναν σιωπηλοί, εκτός από ελάχιστους, να ενώσουν τη φωνή τους με τον απλό κόσμο  που συνθλίβεται από τα Μνημόνια αλλά χωρίς να το βάλει κάτω παλεύει γεμιζοντας δρόμους και πλατείες.  Να ενωθούν με αυτούς που φωναζουν με κάθε τρόπο πως δε δεχονται το ρόλο του θυματος, του δούλου και του υποταγμένου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.