ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Προκαλεί ενόψει και της 17ης Νοέμβρη



Από τον ¨Ριζοσπάστη"

Προκαλεί την ιστορική μνήμη και τον ελληνικό λαό η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, επιχειρώντας να αμαυρώσει την επέτειο του Πολυτεχνείου, να διαστρεβλώσει τα μηνύματα των λαϊκών αγώνων ενάντια στη χούντα 1967-'74 και τα προτάγματά τους. Γνήσιο δεκανίκι του συστήματος, συκοφαντεί κάθε τι που αντιτάσσεται σε μονοπώλια και ιμπεριαλισμό, ό,τι ακριβώς υπερασπίζεται η οργάνωση. Με προπαγάνδα κατ' ευθείαν από τα υπόγεια της CIA πρωτοστατεί στον πρωτόγονο αντικομμουνισμό, τις επιθέσεις κατά του ΚΚΕ προσφέροντας υπηρεσίες στα αφεντικά της, το μεγάλο κεφάλαιο.
Ο Χρήστος Παππάς, βουλευτής Επικρατείας της οργάνωσης, σε ομιλία του προς λοιπά φασιστοειδή είπε για το Πολυτεχνείο: «Σε λίγες μέρες θα έχουμε όλοι τη χαρά να απολαύσουμε τις κωμικές ιστορίες του περίφημου μύθου του Πολυτεχνείου. Ολοι ξέρουμε ότι το Πολυτεχνείο ήταν ένας μοχλός πίεσης των αμερικανοσιωνιστών για να δημιουργήσουν μια κατάσταση κρίσης στην Ελλάδα, δεν ήταν μία αυθόρμητη φοιτητική εξέγερση όπως θέλουν να λένε... όλοι λοιπόν θα απολαύσουμε αυτές τις ιστορίες, όλοι ξέρουμε το τι ακριβώς έγινε στο Πολυτεχνείο»...
Ο ίδιος σε συνέντευξή του σε φασιστικό ιστότοπο μεταξύ άλλων είπε: «Ο πατέρας μου, ένας μαχητής του Συμμοριτοπολέμου, ένας άψογος αξιωματικός του Πυροβολικού, με παλαιά και στενή φιλία με τονΓεώργιο Παπαδόπουλο (...)». Υπερασπίστηκε το ναζιστικό χαιρετισμό που κάνουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής προσθέτοντας: «Οι κομμουνιστές, οι αριστεροί χαιρετούν με τη γροθιά υψωμένη, έτοιμη να καταστρέψει με μίσος οτιδήποτε βρει μπροστά της». Παρακάτω αναφέρθηκε στην «προδοτική πολιτική των κομμουνιστών» το 1946-1949, αλλά και «στην Αριστερά των αρνητών της Πατρίδας».
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, έτερος νεοναζί βουλευτής, ο Αντώνης Γρέγος, είπε στη Βουλή απευθυνόμενος στη συγκυβέρνηση, ζητώντας μέτρα ενάντια σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές που αποκαλύπτουν το ναζιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης: «(...) επειδή οι μέρες που έρχονται είναι λίγο περίεργες και θα δώσουν τροφή στις γνωστές αριστερίστικες και ψευτοαντιεξουσιαστικές εγκληματικές οργανώσεις να προβούν σε παράνομες ενέργειες, πλησιάζει και η 17 Νοέμβρη (...) να μεριμνήσετε έγκαιρα και αποτελεσματικά ώστε τέτοια φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών και δασκάλων να παταχθούν. Ο ρόλος του μαθητή και δασκάλου είναι σαφής και καθορισμένος και για μας πέραν της εκπαίδευσης θα πρέπει να βασίζεται στο τρίπτυχο των ελληνικών ιδανικών "πατρίς - θρησκεία - οικογένεια"».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.