Όχι στα νέα μέτρα – Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Από σήμερα η χώρα παραλύει με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρυχθεί από  ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων που κατατέθηκε χθες στο Κοινοβούλιο για να τεθεί προς ψήφιση αύριο τα μεσάνυχτα.
Τον χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν από χθες οι δημοσιογράφοι, πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία, ενώ σήμερα και αύριο προχωρούν σε στάσεις εργασίας.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν έως αύριο τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, ενώ κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη μετά από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Οι ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, καθώς, όπως καταγγέλλουν, στο πολυνομοσχέδιο περιέχεται άρθρο που «ουσιαστικά αφαιρεί μέρος του μεταφορικού έργου» των ταξί.
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.
Σήμερα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί.
Τη συμμετοχή του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).
Στην 48ωρη απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί.
Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 11:00 των δικαστών και εισαγγελέων στην είσοδο των δικαστηρίων της Πρώην Σχολής Ευελπίδων (Πρωτοδικείο Αθηνών).
Ακόμη, οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από την Τετάρτη έως την ερχόμενη Παρασκευή και θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης.
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχιστεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.
Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11:00 σήμερα το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ στις 10:30 πραγματοποιείται η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Για αύριο η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5 το απόγευμα και την ίδια ώρα θα διαδηλώσει στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις σε 71 πόλεις της χώρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.