Στη Βουλή η δικογραφία για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Στη Βουλή έφτασε η δικογραφία για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», καθώς και το περίφημο «memory stick», που περιλαμβάνει ονοματεπώνυμα των Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς που διαχειρίστηκαν την υπόθεση αποφεύγουν να κάνουν ονομαστικές αναφορές σε υπουργούς, παρά ταύτα «φωτογραφίζουν» τους πρώην υπουργούς Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλο, αναφέροντας: «Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ως προς τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε κυβέρνησης που παρέλαβαν και διαχειρίστηκαν το εν λόγω CD».
Αναλυτικά, το συνοδευτικό κείμενο της δικογραφίας αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Σας διαβιβάζουμε την αναφορά του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και τη συνημμένη σε αυτή ποινική προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως από τον ίδιο, προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε περιέλθει στο υπουργείο Οικονομικών ψηφιακός δίσκος (CD) με τα ονοματεπώνυμα Ελλήνων υπηκόων που διατηρούσαν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, ο οποίος (ψηφιακός δίσκος) φέρεται να έχει παραδοθεί στις Ελληνικές Αρχές από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, καθώς επίσης και ο τρόπος που αξιοποιήθηκε το περιεχόμενο αυτού από τους παραλήπτες του…».
Προσθέτουν δε ότι «με την ως ανω δικογραφία σας διαβιβάζουμε σε κλειστό φάκελο ηλεκτρονική κάρτα μνήμης (memory stick) φέρεται να έχει αναπαραχθεί από το εν λόγω CD, περιέχουν τα ονοματεπώνυμα των Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC, το οποίο μας συνυπέβαλε ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, μαζί με τη σχετική δικογραφία»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.