Σκέψεις για τις εκλογές αιρετών 2012



Σκέψεις για τις εκλογές αιρετών 2012

Αγαπητοί συνάδελφοι, θα θέλαμε από τα βάθη της καρδιάς μας να σας ευχαριστήσουμε για την θετική σας υποστήριξη και αλληλεγγύη στις εκλογές για τα αιρετά μέλη στο υπηρεσιακό συμβούλιο  ΠΥΣΠΕ Ευβοίας.   

Όλοι εμείς στο Τελευταίο Θρανίο βιώσαμε πνοή ελπίδας, που παρατηρήσαμε μία αλλαγή στάσης στο εκλογικό σώμα της Εύβοιας. Δηλαδή, δεν υπήρξε μονομερής προτίμηση των συναδέλφων  σε υποψηφίους των δύο μεγάλων κομμάτων που τόσα χρόνια αρκούνταν σε μικροεξυπηρετήσεις και σταδιακά απεμπόλησαν τον ελεγκτικό ρόλο τους.

Επίσης νιώθουμε δικαιωμένοι, που μία παράταξη πολυσυλλεκτική- και όχι αποκούμπι του ΣΥΡΙΖΑ- όπως μας χαρακτήριζαν μερικοί, απέδειξε ακριβώς αυτή την πολυχρωμία της, εκλέγοντας την Ελένη Λουκοπούλου στο υπηρεσιακό συμβούλιο ΠΥΣΠΕ Ευβοίας.  Απέδειξε ακόμη πως είναι ωραίο να παίρνεις ρίσκα, όταν αυτά παίρνονται με στόχο το όφελος του συναδέλφου. Είναι ωραίο να προχωράς μπροστά με μόνο γνώμονα τα προβλήματα και τις δύσκολες συνθήκες δουλειάς που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι.


Φαίνεται ότι εκτός από μας, κι άλλοι συνάδελφοι σε αυτές τις εκλογές ενστερνίστηκαν αυτές τις ιδέες. Παρόλα αυτά η συλλογική μας ευθύνη δεν τελειώνει σε μία ψήφο. Γνωρίζετε όλοι σας ότι το Τελευταίο Θρανίο δεν είναι το είδος παράταξης που θα προσπαθήσει να «κουμαντάρει τα πρόβατα». Θα προσπαθήσουμε όμως  να «επανεκπαιδευτούμε» όλοι μαζί ξανά στις έννοιες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης. Ένας αιρετός δεν φτάνει για να εξασφαλίσει την  νομιμότητα, την αντικειμενικότητα και την ενδυνάμωση του χαρακτήρα του δημοσίου σχολείου στο ΠΥΣΠΕ. Η συλλογικότητα μετράει περισσότερο και εμείς για άλλη μία φορά θα πούμε ότι άνθρωποι από όλα τα μετερίζια είναι ευπρόσδεκτοι, κανείς δεν πάει χαμένος, κανείς δεν περισσεύει αν θέλει να εργαστεί συλλογικά. Με αυτόν τον τρόπο, θέλουμε να αντιτάξουμε ένα ισχυρό συνδικάτο σε όλες του τις μορφές (σύλλογος, αιρετοί) και να ενδυναμώσουμε τις μορφές της άμεσης δημοκρατίας.

Με την ευκαιρία σας θυμίζουμε το mail (teleftaiathrania@gmail.com) και το blog (http://teleftaio-thranio.blogspot.gr) του Τελευταίου Θρανίου καθώς και τις τακτικές συναντήσεις του κάθε Κυριακή βράδυ στις 19.00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ (Μιαούλη 2, Χαλκίδα).
Για το Τ.Θ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.