Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την καταδίκη της Σοφίας Καλαντίδου, πρώην βουλευτή του ΚΚΕ και πρόεδρο της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε 5μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, μετά από μήνυση της εργοδοσίας, για κινητοποίηση της 13 Φλεβάρη 2010, έξω από Σούπερ Μάρκετ της αλυσίδας Αρβανιτίδη. Στην κινητοποίηση αυτή ενώ οι εργαζόμενοι διαδήλωναν έξω απ΄ το κατάστημα ενάντια στις απολύσεις που είχαν γίνει, η προϊστάμενη του καταστήματος τους φωτογράφιζε! Η Καλαντίδου κατηγορήθηκε ότι «επιτέθηκε στην προϊστάμενη, απέσπασε τη φωτογραφική μηχανή και έσβησε τις φωτογραφίες». Μια κατηγορία που κατέρρευσε – μαζί με την «άσκηση βίας» και την «παρακώλυση λειτουργίας του καταστήματος» – για να την καταδικάσουν για «φθορά ατομική ιδιοκτησίας», γιατί «επηρέασε ψυχολογικά» και «δε σταμάτησε» αυτούς που έσβησαν τις φωτογραφίες!
Η αστική ταξική «Δικαιοσύνη» έστειλε ξανά το μήνυμά της. Ποινικοποιούνται οι εργατικοί και συνδικαλιστικοί αγώνες, ακόμα και οι διαμαρτυρίες ενάντια στις απολύσεις και την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. «Δικαιώνονται», η εργοδοσία, οι μηχανισμοί της και η κυβερνητική πολιτική, ακόμα κι όταν εξόφθαλμα και χωρίς προσχήματα φακελώνουν, χαφιεδίζουν και στοχοποιούν εργαζόμενους.
Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται μέσα στο συνολικότερο πλαίσιο της φασιστικοποίησης της πολιτικής του συστήματος, η οποία συμπληρώνει και στηρίζει την πολιτική των απολύσεων, των μειώσεων μισθών, μεροκάματων και συντάξεων, στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, των μεσαιωνικών και «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων, της καταστρατήγησης του ωραρίου, της διάλυσης της ασφάλισης. Καθώς και σ’ ένα αντεργατικό τρομοκρατικό πλαίσιο που επιδιώκει να θέσει σε παρανομία τις απεργίες, τις διαδηλώσεις κι όποιες άλλες μορφές αγώνα επιλέγουν οι εργαζόμενοι κι ο λαός, φτάνοντας να ποινικοποιεί ακόμα και κάθε απλή διαμαρτυρία.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει – του λαού η πάλη θα τη σπάσει!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!
Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των εργατικών αγώνων!
Κάτω ο κρατικός κι ο εργοδοτικός χαφιεδισμός!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.