Για τις πλημμύρες στην Αττική Άμεση αποκατάσταση των ζημιών – Ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών!

Για ακόμα μια φορά η Αττική, αλλά και πολλές άλλες περιοχές της χώρας, βρέθηκαν στο έλεος των καιρικών φαινομένων. Φαινόμενα που χαρακτηρίστηκαν «ακραία», ώστε να κρυφτούν, για άλλη μια φορά, οι εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης και τοπικών αρχών για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πόλεις μας. Και, προφανώς, ιδιαίτερα οι πόλεις που ζει ο φτωχότερος κόσμος, το Περιστέρι, η Ανθούπολη, το Ίλιον, η Νέα Φιλαδέλφεια, η Νίκαια, το Κερατσίνι.
Επί δεκαετίες ολόκληρες τα ρουσφέτια, το μπάζωμα ρεμάτων, η άναρχη δόμηση με μόνο στόχο το κέρδος και το βόλεμα των ημετέρων έχουν δημιουργήσει το υπόβαθρο ώστε μια κάπως δυνατότερη βροχή να κοντεύει να στοιχίσει ζωές. Πάνω σε αυτό το υπόβαθρο ήρθαν και οι μνημονιακές επιταγές που διέλυσαν κάθε είδους κρατική υπηρεσία που θα μπορούσε, έστω, να περιορίσει τη ζημιά.
Είναι γνωστή η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δημοτικές υπηρεσίες και οι ελλείψεις του προσωπικού που είναι απαραίτητο για την καθαριότητα, τη συντήρηση και την επέκταση των υποδομών και των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Κι όμως, η κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορεί μπροστά στο πρόβλημα, αλλά απαιτεί ακόμα περισσότερες απολύσεις από τους Δήμους!
  • Να αποζημιωθούν άμεσα και εξ' ολοκλήρου όλοι οι πληγέντες
  • Να αποκατασταθούν οι ζημιές σε δρόμους και υποδομές
  • Να γίνουν έργα ουσιαστικής αντιπλημμυρικής προστασίας
  • Καμιά απόλυση στο Δημόσιο! Ενίσχυση των υπηρεσιών των Δήμων και των Περιφερειών ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.