Καμμένος και όχι μόνο


Ο Καμμένος εξαγγέλλει νέο αμυντικό δόγμα.

Οι γραφικότητες ενός ακροδεξιού πολιτικού που από δευτεροκλασάτος στη ΝΔ βρέθηκε -ελέω Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ- συγκυβερνήτης και επικεφαλής σε ένα κρίσιμο υπουργείο. Πίσω από τη γραφικότητα, όμως, υπάρχει η ουσία.

Τα ελληνικά στρατεύματα θα πρέπει να εξαπλωθούν εκατοντάδες μίλια μακριά από τα σημερινά σύνορα, στα όρια της ΑΟΖ. Στο Αιγαίο, βέβαια, δεν έχει καθοριστεί ΑΟΖ, γιατί κάτι τέτοιο θα απαιτούσε προηγούμενη ρύθμιση των ελληνοτουρκικών διαφορών (ούτε η υφαλοκρηπίδα δεν έχει οριστεί ακόμα) ή θα οδηγούσε σε σύρραξη με την Τουρκία. Εχει οριστεί ΑΟΖ, όμως, νότια της Κρήτης. Κι αυτή οδηγεί κατευθείαν στη στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ. Και επ' αυτού έχει μιλήσει ανοιχτά ο Καμμένος. Και είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει χωθεί πιο βαθιά στο αμερικάνικο σχέδιο για έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου, στον οποίο τον κεντρικό ρόλο κατέχει ο πατροπαράδοτος χωροφύλακας των Αμερικανών στην περιοχή, το Ισραήλ. Η κοινή αεροναυτική άσκηση ΗΠΑ-Ισραήλ-Ελλάδας, που έγινε από 19 μέχρι 29 Μάρτη στην Ανατολική Μεσόγειο και στον άξονα Σούδα-Χάιφα, αποτελεί μια ένδειξη του νέου αμυντικού δόγματος, όπως το περιέγραψε ο Καμμένος: τσιράκια των Αμερικανών στη Μεσόγειο!
Και βέβαια, η χωρική επέκταση της ευθύνης του ελληνικού στρατεύματος απαιτεί περισσότερους μισθοφόρους και περισσότερα οπλικά συστήματα. «Θα καταφέρουμε να τα έχουμε» λέει ο Καμμένος! Μπορεί ο ελληνικός λαός να είναι καταδικασμένος στην πιο σκληρή λιτότητα, μπορεί η Παιδεία, η Υγεία και άλλοι κοινωφελείς τομείς να εξαθλιώνονται κάθε μέρα και περισσότερο, μπορεί ακόμα και η κρατική προνοιακή πολιτική να έχει μετατραπεί σε αισχρή φιλανθρωπία, όμως λεφτά για να παίζει ο ελληνικός στρατός ρόλο χωροφύλακα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στην Ανατολική Μεσόγειο θα βρεθούν. Ηδη η Βουλή έχει εγκρίνει δαπάνες για εκσυγχρονισμό πολεμικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση των συζητήσεων για τον «εκσυγχρονισμό» των F-16, που συμφώνησε ο Τσίπρας με τον Τραμπ στην Ουάσιγκτον.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι αγορές οπλικών συστημάτων, ώστε να καλύπτουν ένα στρατό που επεκτείνει το χώρο δράσης του «αρκετές εκατοντάδες μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις». Είναι και η επέκταση των αμερικανικών πολεμικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, στις 12 Απρίλη πραγματοποιήθηκε «η 18η Συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου Ελλάδας - ΗΠΑ, με σκοπό την συνολική επισκόπηση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών». Πήραν μέρος ο Καμμένος, οι αμερικάνοι υφυπουργοί Γκόφους (Αμυνας) και Κοέν (Εξωτερικών), ο πρέσβης Πάιατ και ανώτατοι αξιωματικοί. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας, η αμερικάνικη αντιπροσωπεία «επαίνεσε ον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στη Νότια Πτέρυγα της Συμμαχίας, καθώς και τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός τόξου ειρήνης και ασφάλειας που θα εκτείνεται από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο»! Σημειώνει ακόμα η ίδια ανακοίνωση: «Από πλευράς ΗΠΑ επισημάνθηκε η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας και τα εντυπωσιακά επιτεύγματα στην ελληνο-αμερικανική συνεργασία που παρέχουν περαιτέρω δυνατότητες για το μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο και ως απτό δείγμα της πολιτικής βούλησης για περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για Μνημόνιο Κατανόησης για προβλήτα ΝΑΤΟ και εγκαταστάσεις ναυτικής υποστήριξης, καθώς και Τεχνική Διευθέτηση για ανάπτυξη αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ»!

Μ' αυτόν τον… αδιάφορο τρόπο, σαν ν' αναγγέλλουν μια απόφαση ρουτίνας, οι Τσιπροκαμμένοι ανακοίνωσαν την παραπέρα επέκταση των αμερικανονατοϊκών βάσεων στην Ελλάδα. Εχουν γίνει οι πιο φανατικοί yesmen των Αμερικανών.

Μπορούμε, λοιπόν, ν' αντιληφθούμε ότι η πρόσφατη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έρχεται «κουτί» όχι μόνο στον Ερντογάν αλλά και στους Τσιπροκαμμένους

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.