Ξεκινούν οι εργασίες για την 10η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ)

 


Με κεντρικό σύνθημα «Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟ ΤΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ» και σε μια πολιτική περίοδο όπου η ταξική πάλη κλιμακώνεται, τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας, ξεκινούν οι εργασίες για την 10η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ).

Πρόκειται για μια κρίσιμη περίοδο, όπου οι ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις αναδεικνύουν τη βαρβαρότητα ενάντια στους λαούς που χαρακτηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα. Τα ανθρωποσφαγεία σε Ουκρανία και Γάζα (αλλά και σε άλλες, καθόλου μικρότερες, αλλά συνειδητά εκτοπισμένες από την δημοσιότητα συγκρούσεις) τείνουν να εμπεδωθούν ως καθημερινότητα και μάλιστα με τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία να αναφέρονται ανοιχτά και ωμά στον κίνδυνο ενός νέου γενικευμένου πολέμου.

Αυτή η βαρβαρότητα προϋποθέτει και συνυπάρχει με την επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, αλλά και των εργαζόμενων γενικότερα. Επίθεση που έχει πάρει τον χαρακτήρα μιας βίαιης ταξικής λαίλαπας εκ μέρους των καπιταλιστών, με στόχο την πλήρη αποδιοργάνωση της εργατικής τάξης, την υποταγή της χωρίς αντίσταση στις επιδιώξεις του κεφάλαιου και με στόχο τη διαγραφή του όραματός της για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, για μια κοινωνία σοσιαλιστική.

Και μόνο η διαπίστωση ότι το 10% των πλουσίων στη χώρα κατέχει πάνω από το μισό του πλούτου της, δείχνει την άβυσσο που χωρίζει τους δύο κόσμους σε αυτήν την κοινωνία.

Την ίδια ώρα ξεσπούν όλο και δυνατότερες εστίες αντίστασης απέναντι στην εκμετάλλευση, στον πόλεμο, αλλά και στην κοινωνική σαπίλα που αυτό το σύστημα αναδύει με την πολιτική του. Αγώνες ενάντια σε εγκλήματα όπως τα Τέμπη οι πνιγμοί μεταναστών με σαπιοκάραβα, η βία κατά των γυναικών και όσων “διαφέρουν” από τα επίσημα συστημικά πρότυπα. Αγώνες ενάντια στην κρατική καταστολή σε βάρος όποιου αγωνίζεται και αντιστέκεται.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα κείμενα εισήγησης του Κ.Ο. που θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στο εσωτερικό της Οργάνωσης. Μέσα από τα φύλλα της ΠΣ και την ιστοσελίδα της Οργάνωσης (www.kkeml.gr) ξεκινά η δημοσίευσή τους, ώστε να μπορέσουν οι συναγωνιστές και οι φίλοι της Οργάνωσης να τα μελετήσουν και να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή απόψεων. Με τη δημοσίευσή τους ανοίγει και ειδική στήλη διαλόγου στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης όπου θα αναρτώνται τα κείμενα που θα στέλνονται. Τα κείμενα αυτά θα πρέπει να είναι έως 1.500 λέξεις και να έχουν σταλεί έως μία εβδομάδα μετά τη δημοσίευση του τελευταίου εισηγητικού κειμένου.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει και οικονομική καμπάνια της Οργάνωσης για τη 10η Συνδιάσκεψη, με κουπόνια που διαθέτουν τα μέλη της οργάνωσης.

Καλούμε κάθε αγωνιστή που στήριξε της δράση μας και βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες που ξέσπασαν όλα αυτά τα χρόνια ή γνώρισε τις απόψεις μας από τα υλικά μας, τις παρεμβάσεις μας, τις εκλογικές μας προσπάθειες, να μελετήσει τις απόψεις αυτής της οργάνωσης που η συνεχής παρουσία της στην ταξική πάλη της χώρας μετράει πολλές δεκαετίες. Με την αντιπαράθεσή της στο ρεφορμισμό, τις εκλογικές αυταπάτες και την ταξική συνδιαλλαγή να είναι ανοιχτή και σταθερή, συμβάλλοντας στο να αντιπαλευτεί το κλίμα της ηττοπάθειας, του εφησυχασμού και του ακολουθητισμού πίσω από δήθεν αριστερές κυβερνήσεις και αταξικές πασιφιστικές διακηρύξεις περί παγκοσμιοποίησης και «δικαιοσύνης». Με την υπεράσπιση και προώθηση των επαναστατικών κομμουνιστικών ιδεών, του αγώνα για Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό.

Ζητάμε την οικονομική σας ενίσχυση γιατί πρέπει να μπορεί να προβάλλεται η κομμουνιστική κατεύθυνση στην κοινωνία και τους αγώνες, γιατί αυτοί είναι οι μόνοι πόροι στους οποίους στηριζόμαστε, μακριά από τον κρατικό κορβανά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.