Κάτι τρέχει με την Ούρσουλα

 


 Σύμφωνα με το Politico, που επικαλείται δύο πηγές, ανώτατοι ευρωωπαίοι εισαγγελείς ανέλαβαν να ερευνήσουν τις διαπραγματεύσεις της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και του CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, σχετικά με τις προμήθειες αντι-Covid εμβολίων. Χάθηκαν, λέει, εμβόλια χρηματικής αξίας τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ (δεν τα λες και λίγα).

Θα θυμάστε ότι η Φον ντερ Λάιεν χειρίστηκε μόνη της την προμήθεια των αντι-Covid εμβολίων, καμαρώνοντας ότι ξέρει από διαχείριση κρίσεων, ως πρώην υπουργός Αμυνας της Γερμανίας. Εγινε τότε μπόλικος ντόρος για τα μηνύματα που αντάλλασσαν η Ούρσουλα με τον Μπουρλά και για τα 1,1 δισεκατομμύρια εμβόλια που αγοράστηκαν από την Pfizer τον Απρίλη του 2021. Οταν διάφοροι (όπως ο Ορμπαν) ζητούσαν διευκρινίσεις, η Ούρσουλα αρνούταν να τους δώσει την παραμικρή πληροφορία.

Βρήκαν κάτι; Διόλου απίθανο. Μα γίνονται τέτοια πράγματα στην Κομισιόν; Ελάτε τώρα… Οι παλαιότεροι θυμούνται σίγουρα την παραίτηση ολόκληρης της Κομισιόν Σαντέρ το 1999, υπό το βάρος σκανδάλων χρηματισμού. Ο πρόεδρος εκείνης της Κομισιόν, Ζακ Σαντέρ, ήταν πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ενώ η περισσότερο μπλεγμένη στα σκάνδαλα ήταν η Επίτροπος για την Ερευνα, την Επιστήμη και την Τεχνολογία, Εντίτ Κρεσόν, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας (η πρώτη γυναίκα που έγινε πρωθυπουργός στη Γαλλία). Συμβαίνουν και στις… καλύτερες οικογένειες, ιδιαίτερα όταν μετακομίζουν στις Βρυξέλλες.

Δεν ξέρουμε αν θα βρεθεί κάτι σε βάρος της Φον ντερ Λάιεν, εκείνο που ξέρουμε όμως είναι πως στο λαμπερό κόσμο των Βρυξελλών (και όχι μόνο) η διαφθορά είναι ο κανόνας και η αποκάλυψη σκανδάλων διαφθοράς η εξαίρεση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.