Στοχοποίηση απροκάλυπτη

 


Αυτό το σίχαμα έχει αναρτηθεί στο «Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ» που κατασκευάστηκε στο «γήπεδο Μελισσανίδη». Οι φωτογραφίες του Αρη Βασιλόπουλου (τέως δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας), του γιατρού Θανάση Μάλλιου (τέως δημοτικού συμβούλου) και των πρώην υπουργών Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Πάνου Σκουρλέτη, συνοδεύονται από το εξής κείμενο (μεταφρασμένο και στα αγγλικά):

«Αυτοί ήθελαν να σκοτώσουν τα όνειρά μας και έμειναν στην ιστορία… Εκείνοι που πρωτοστάτησαν κι έκαναν ότι περνούσε από τις υστερόβουλες δυνάμεις τους προκειμένου να μην ανεγερθεί το γήπεδο της ΑΕΚ στα πατρογονικά εδάφη της, θα έχουν πάντα μια θέση στη μνήμη μας. Για να μας θυμίζουν ότι το κακό δεν γίνεται να υπερισχύσει του καλού, το άδικο δεν γίνεται να επιβληθεί στο δίκαιο. Είναι οι υπαίτιοι που το μεγάλο έργο της «Αγιά-Σοφιάς» ολοκληρώθηκε με πολυετή καθυστέρηση. Ως συνέπεια αυτού, εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες Ενωσίτες, δεν πρόλαβαν να ζήσουν αυτή την ασύγκριτη χαρά, δεν είδαν την πολυαγαπημένη τους ΑΕΚ να επιστρέφει στο σπίτι της. Έφυγαν από τη ζωή με τον καημό του ανεκπλήρωτου. ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που προσπάθησαν να σκοτώσουν το όνειρό μας».

Δεν πρόκειται απλά για αθλιότητα (και ποινικά κολάσιμη, μάλιστα), αλλά για μαφιόζικου τύπου στοχοποίηση με πολιτικούς αποδέκτες. Αυτό φαίνεται από τις επιλογές των προσώπων.

  • Ο Σκουρλέτης ήταν αυτός που υπέγραψε ασμένως τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στο όνομα της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», χωρίς η εν λόγω εταιρία να έχει νομιμοποιηθεί ως ιδιοκτήτρια του οικόπεδου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ.
  • Ο γιατρός Θανάσης Μάλλιος δεν ήταν ενεργός στον αγώνα ενάντια στο γήπεδο Μελισσανίδη. Τον στοχοποίησαν, όμως, επειδή ήταν από τους πρωτοστάτες ενάντια στο παλαιότερο σχέδιο Γρανίτσα, ως δημοτικός σύμβουλος και ως πολίτης που μαζί με πολλούς άλλους προσέφυγε στο ΣτΕ και το ΣτΕ σταμάτησε το σχέδιο Γρανίτσα (αντίθετα, νομιμοποίησε το σχέδιο Μελισσανίδη). Οι ορδές των χούλιγκαν βανδάλισαν το ιατρείο του, έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του, απειλούσαν τη ζωή του.
  •  Ο Αρης Βασιλόπουλος, ως δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, έπραξε τα απολύτως τυπικά. Τα ελάχιστα. Δεν έγινε μεν τσιράκι του αφεντικού, όμως δεν άντεχε να κάνει πόλεμο εναντίον του με όπλο τη νομιμότητα, καθώς είχε ενάντιά του και την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, από την οποία όχι μόνο δεν είχε στήριξη, αλλά αντίθετα υφίστατο συνεχή υπόγειο πόλεμο (με επιτελάρχη του πολέμου τον Φλαμπουράρη που έλυνε και έδενε στο μέγαρο Μαξίμου). Απειλήθηκε, λοιδορήθηκε, συνεργάτες του προπηλακίστηκαν και τραμπουκίστηκαν.

Λαφαζάνης και Σκουρλέτης επιλέχτηκαν για να σταλεί ένα μήνυμα στο υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό: αποδεκτοί είστε μόνο όταν μετατρέπεστε σε υπάλληλους του αφεντικού. Δεν μας ενδιαφέρει τι έλεγαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Από τους υπουργούς περιμέναμε να τους «λιώσουν» και να μας δώσουν αμέσως ό,τι ζητούσαμε.

Αυτή καθεαυτή η ανοιχτή και απροκάλυπτη στοχοποίηση τεσσάρων ανθρώπων, που κανείς τους δεν έχει σήμερα θεσμική ιδιότητα, είναι μια πρωτοφανής ενέργεια. Το μόνο που λείπει για να θυμίζει «άγρια Δύση» είναι ένα «ΚΑΤΑΖΗΤΟΎΝΤΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ‘Η ΖΩΝΤΑΝΟΙ». Θυμίζει, επίσης, την προπαγάνδα των ναζί στη σκλαβωμένη Ευρώπην»

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια