Για την συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τον ατμοσφαιρικό αέρα στο Αλιβέρι.

 

Στο Δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 23/10/2024 ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κέκης σχετικά με το θέμα για τη «Λήψη απόφασης περί έγκρισης συνεργασίας του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την παρακολούθηση του ατμοσφαιρικού αέρα στο Αλιβέρι» ανέφερε τα εξής:

 

«Εμείς θα στηρίξουμε την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την παρακολούθηση του ατμοσφαιρικού αέρα καθώς είναι ένας δημόσιος φορέας και ζητάμε να δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα.

Δεν πρέπει όμως, όπως και το λεγόμενο παρατηρητήριο ρύπων Στέρεας, να αποτελέσουν το "χρυσό περιτύλιγμα" για να δεχθεί ο λαός την καρκινογόνο καύση RDF από την ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι.

Είναι προφανές ότι η διαχείριση των απορριμμάτων δε μπορεί να είναι φιλολαϊκή και φιλοπεριβαλλοντική όσο αποτελεί επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι και το πολιτικό τους προσωπικό διαχειρίζονται τα απόβλητα σαν την "κότα με τα χρυσά αυγά". Αντιμετωπίζουν το σκουπίδι ως ένα προϊόν που το καρπώνονται δωρεάν και μπορεί να τους αποφέρει μία, δύο ή και περισσότερες φορές κέρδος.

Η πολιτική αυτή δεν είναι μονόδρομος. Μια σχεδιασμένη διαχείριση όλων των απορριμμάτων με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος είναι σήμερα όχι απλώς δυνατή αλλά και αναγκαία

 

Λέμε όχι στη μεταφορά και στην καρκινογόνο καύση απορριμμάτων και ΠΕΤ-ΚΟΚ από την ΑΓΕΤ, που έχει την υπογραφή των της Ε.Ε. των κυβερνήσεων Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, των περιφερειακών αρχών και δημοτικών αρχών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (30/9/2024), συζητήθηκε η αίτηση της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ του Βόλου για νέες εγκαταστάσεις για να πετύχει στόχο της να φτάσει στο 90% περιεκτικότητα σε RDF στα καύσιμά της για το 2030 από 45% που βρίσκεται τώρᨻ.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Κώστας Κέκης



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο