1η ημερίδα ΠΕΣΠΚΑ




Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Χωροταξίας και Περιβάλλοντος
 C:\Users\kmonou\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\G69CF3R0\1212.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   
Λιβαδειά, 15/12/17

     
       Περιφερειακός Σχεδιασμός για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.
  

Πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου η 1η ημερίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της εκπόνησης του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Ιωάννης  Ταγκαλέγκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής γίνονται όλο και περισσότερο αισθητές και δημιουργούν αλυσιδωτές αντιδράσεις με αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και στην κοινωνία και την οικονομία. Πρόσφατα άλλωστε παρακολουθήσαμε με τρόμο τα περιστατικά των καταστροφών τόσο στην Μάνδρα Αττικής αλλά και στην Δυτική Ελλάδα. Ανεξάρτητα λοιπόν από τα σενάρια που επεξεργάζονται οι επιστήμονες για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την προσπάθεια μετριασμού του φαινομένου, μόνη στρατηγική επιλογή σε Περιφερειακό επίπεδο είναι η λήψη μέτρων προσαρμογής. Η Περιφέρεια μας λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της απειλείται έντονα από την κλιματική αλλαγή. Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα αναθέσαμε πρώτοι από όλες τις Περιφέρειες της χώρας την εκπόνηση του Περιφερειακού Σχεδίου  και ήδη εργαζόμαστε ένα χρόνο πάνω σ’αυτό.   
Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δίνει σ’ αυτόν τον ιδιαίτερο τομέα την σημασία που του αξίζει, τον τοποθετεί στην κορυφή των δράσεων της Περιφερειακής Αρχής προσπαθώντας να “προλάβει” επιπλοκές και να διασφαλίσει την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των Πολιτών μακροπρόθεσμα.Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με σταθερά βήματα μελετά το  Περιφερειακό Σχέδιο Προσρμογής στην Κλιματική Αλλαγή  το οποίο θα καταλήξει σε μέτρα και δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου και το οποίο θα απαιτήσει την συνεργασία όλων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο ».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο