Μέδουσα Ερέτρια - παρουσίαση βιβλίου για τον Σύλλογο Φλόγα


 
 
«Ο Καρκινόδρακος», μια ιστορία δύναμης και ελπίδας που εξυμνεί τη φλόγα της ανθρώπινης ψυχής. Μια πραγματική ιστορία, όπως τη βίωσε ο συγγραφέας, γιατρός και μέλος του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», Χρήστος Σίνης. Ένα παραμύθι, ένα βιβλίο - το πρώτο παγκοσμίως - που αναφέρεται στον παιδικό καρκίνο. Είναι αφιερωμένο σε όλα αυτά τα παιδιά που νοσηλεύονται και αγωνίζονται για τη ζωή τους. Να είστε εκεί για να στηρίξουμε όλοι μαζί τον αγώνα τους.

#Γνωρίζουμε_το_σύλλογο_Φλόγα_και_το_Χάρισε_Ζωή.

#Στεκόμαστε_δίπλα_στα_παιδιά_που_παλεύουν_με_τον_καρκίνο.

Οι Ενεργοί Πολίτες Η Μέδουσα σε συνεργασία με:

✔τη φλογα συλλογος γονιων παιδιων με νεοπλασματικη ασθενεια floga.οrg.gr
✔Το Χάρισε Ζωή (ΚΕΔΜΟΠ - "Χάρισε Ζωή")
✔το Σύλλογό γονέων και κηδεμόνων 2ου Δημοτικού σχολειου Ερέτριας
✔το Βιβλιοπωλείο Ακτίδα και
✔τις ELLINOEKDOTIKI Publishers - ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Εκδόσεις

Σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση προσφοράς αγάπης και συμπαράστασης σε παιδιά που νοσούν από καρκίνο και παλεύουν για το δώρο της ζωής.

Παρουσίαση του βιβλίου:
📚Σίνης Χρήστος, ιατρός-συγγραφέας

Θα προλογίσουν:
📚Μουστάκα Ξένια , φιλόλογος- παιδαγωγός
📚Πιλάτη Σταματία , μαθήτρια Γ' Γυμνασίου.

Θα συντονίσουν την εκδήλωση:
🔴Κουρη Άρτεμις
🔴Καραφερια Μαριλή

Για την Φλόγα θα μιλήσει:
 Η κ.Αντωνίου Ελένη, Γ.Γραμματέας του συλλόγου Φλογα  
για το Χάρισε Ζωή και τους δότες μυελού των οστών:
✔ Η κ. Κώστογλου Μαρία.

Στα πλαίσια της δράσης θα γίνουν:
📌#δημιουργικά #εργαστήρια για παιδιά
📌#συλλογή #παιχνιδιών (καινούργιων) , #τροφίμων και #ειδων_πρώτης_ανάγκης, για το σπίτι της Φλόγας που φιλοξενεί παιδιά από 1 μηνών ως 17 ετών.
📌#Δειγματοληψία για όποιον επιθυμεί να γίνει #δότης_μυελού_των_οστών.


📚Λίγα Λόγια για το βιβλίο:

Από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική κυκλοφόρησε το βιβλίο του Χρήστου Σίνη «Ο Καρκινόδρακος», σε εικονογράφηση Νίκου Γιαννόπουλόυ, μια ιστορία Δύναμης και Ελπίδας που εξυμνεί τη ΦΛΟΓΑ της ανθρώπινης ψυχής.

🐲🐲🐲🐲🐲🐲🐲🐲🐲🐲🐲

Σε μια χώρα μακρινή που τη λέγανε Ατλαντίδα ζούσε μια αγαπημένη οικογένεια.
Ο χρόνος κυλούσε γλυκά και ανέμελα. Κάθε τικ και κάθε τακ του μύριζε ζωή.
Ώσπου μια μέρα, από εκείνες που δεν θέλεις να σκέφτεσαι -μα δεν ξεχνάς ποτέ-, εμφανίστηκε ένας δράκος…
Αλλιώτικος…


✍✍✍✍✍✍✍✍✍✍✍

Υπολογίζεται ότι, στον κόσμο, κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, ενώ στην Ελλάδα, κάθε χρόνο 300 παιδιά προσβάλλονται από τον καρκίνο και συνήθως από λευχαιμία. Η Ελληνοεκδοτική, με κοινωνική υπευθυνότητα, επιθυμεί να μεταδώσει ένα μήνυμα ελπίδας: Ας στηρίξουμε όλοι, ηθικά και υλικά, το έργο του συλλόγων γονέων «ΦΛΟΓΑ».Τα παιδιά με καρκίνο έχουν την ανάγκη όλων μας.

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από γονείς παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, με σκοπό την παροχή της καλύτερης ιατρικής, ψυχολογικής και κοινωνικής φροντίδα στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Τα μέλη της καθώς και το Διοικητικό της Συμβούλιο είναι αποκλειστικά γονείς αυτών των παιδιών, οι οποίοι προσφέρουν τις γνώσεις τους και την επαγγελματική τους εμπειρία σε εθελοντική βάση, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Συλλόγου. «Ο καρκινόδρακος» του Χρήστου Σίνη κυκλοφορεί με την υποστήριξη του Συλλόγου Φλόγα σε όλα τα βιβλιοπωλεία από την Ελληνοεκδοτική.

Ο Χρήστος Σίνης γεννήθηκε το 1958 στην ορεινή Ναυπακτία. Σήμερα ζει και εργάζεται ως γιατρός στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Δεν είναι κατ’ επάγγελμα συγγραφέας. Γράφει μόνο όταν θέλει να εκφράσει βιώματα και συναισθήματα. Από το 1999 είναι μέλος της ΦΛΟΓΑΣ και μοιράζει τον ελεύθερο χρόνο του στην οικογένειά του και στα παιδιά με καρκίνο. Λαμβάνει μέρος σε δραστηριότητες, συνέδρια και ημερίδες με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και διαβίωσης των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους.
Το ΚΕΔΜΟΠ - "Χάρισε Ζωή" είναι κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο εγγράφει εθελοντές στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών, ώστε να βοηθά ασθενείς με καρκίνο του αίματος, με μόνη ελπίδα τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, να βρουν συμβατό εθελοντή δότη που θα τους «χαρίσει» ζωή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.

Σχόλιο