Κρυφή και η νέα δανειακή

Κοινός παρονομαστής για όλα τα σενάρια που εξετάζουν αυτή τη στιγ­μή οι δανειστές μας είναι η υπογραφή νέου μνημονίου σκληρής λιτότητας και υψηλών φόρων και οι μαζικές απο­κρατικοποιήσεις. Εννοείται και οι απολύσεις στο Δημόσιο, που βεβαίως δεν είναι νέο φρούτο, αλλά δρομολογήθη­κε από τον περασμένο Οκτώβριο.

Πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως στις αποκρατικοποιήσεις θα μπουν όλοι οι κρατικοί πόροι και όχι μόνο αυτοί που έχει προαναγγείλει. Η νέα εταιρεία, στην οποία θα συμμετέχουν και θα συναποφασίζουν ξένοι επιτη­ρητές με δικαίωμα βέτο, θα αποφασί­ζει τι και πώς θα πωλείται και θα αξι­οποιείται. Από εταιρείες μέχρι γη και φυσικούς πόρους.

Το Μαξίμου ψάχνει αυτή τη στιγμή τρόπο να σερβίρει την απόφαση αυτή, ενώ εξετάζει την περίπτωση οι λεπτο­μέρειες της νέας δανειακής σύμβα­σης να μην κατατεθούν στη Βου­λή, όπως έγινε και με την πρώτη σύμβαση. Αντί γι’ αυτό θα παρου­σιαστεί το γενικό πλαίσιο του μνη­μονίου. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ουδέποτε υπήρχε σοβαρή πρόταση για δημοψήφισμα, αφού θα έπρεπε να φανερωθεί η συμφωνία στην ολότητά της πριν ψηφίσουν οι πολίτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.