Μέσω του Εθνικού Κήπου αποχώρησαν βουλευτές που είχαν εγκλωβιστεί στη Βουλή

Μέσω του Εθνικού Κήπου, συνοδεία αστυνομικών και πυροσβεστών που κρατούσαν φακούς, διέφυγαν οι βουλευτές, οι οποίοι αποκλείστηκαν εντός του Κοινοβουλίου από ομάδα «αγανακτισμένων» που απέκλεισαν νωρίτερα την είσοδο επί της Βασσιλίσης Σοφίας, φωνάζοντας συνθήματα αποδοκιμασίας του πολιτικού κόσμου.

Με τον ίδιο τρόπο διέφυγαν και υπάλληλοι της Βουλής. Κλούβες της αστυνομίας δημιούργησαν διάδρομο, από τον οποίο τα αυτοκίνητα κατόρθωσαν να βγουν από τη Βουλή, ενώ οι διαδηλωτές απωθήθηκαν.

Οι διαδηλωτές, που παραμένουν έξω από την κεντρική είσοδο του Κοινοβουλίου, κατά την αποχώρηση βουλευτών και εργαζομένων που εξέρχονταν με τα αυτοκίνητά τους, προέβαιναν σε αποδοκιμασίες.

Η παρουσία της αστυνομίας και των δυνάμεων των ΜΑΤ είναι ιδιαίτερα ισχυρή, ενώ πιο πριν οι κλούβες που συγκεντρώθηκαν απέκλεισαν τόσο την περιοχή κατά μήκος του προαύλιου χώρου της Βουλής, όσο και προς το Σύνταγμα.


Πλέον είναι φανερό ότι ο κόσμος δε δέχεται την υφιστάμενη κατάσταση. Άρα, είτε θα τους ανατρέψει (κάτι που πάντως βραχυπρόθεσμα είναι δύσκολο, ο κόσμος τώρα αρχίζει να "ξυπνάει" ακόμα - οι κινητοποιήσεις είναι ενθουσιώδεις αλλά εντάξει, θα πάρει χρόνο για να ξεχωρίσουν οι διάφορες τάσεις που μοιραία θα προκύψουν, πόσο μάλλον να οργανωθούν και να συγκροτηθούν πολιτικά), είτε το "πολιτικό σύστημα" θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνει κάποιες "θυσίες" για να "εξευμενίσει τα πλήθη". Θα δεχτεί δηλαδή μερικές απώλειες, ώστε να διατηρήσει την εξουσία του.

Είναι κλασσική συνταγή, όταν πιέζονται τιμωρούν μερικούς, ώστε να διοχετευτεί η οργή του κόσμου σε μερικά πρόσωπα, αφήνοντας το συνολικό σύστημα σχετικά "απείραχτο" .

Εννοείται ότι επόμενο βήμα είναι η κήρυξη γενικής απεργίας, και ανάμεσα στα αιτήματα η στάση πληρωμών-έξοδος την ευρωζώνη για να αρχίσουμε σιγά-σιγά να ξεφoρτωνόμαστε κάμποσες βδέλλες από πάνω μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.