ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Λαμία, 11/6/2011.


Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,
Συνεχίζουμε και εντείνουμε τους αγώνες μας για να προστατέψουμε την ΛΑΡΚΟ και το μέλλον της σαν λαϊκή περιουσία. Για να κρατήσουμε την δουλειά μας και να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα μας, που με τόσους αγώνες κατακτήθηκαν.

Στις 14/6, ανοίγουμε τα διόδια της περιοχής, που χαρατσώνουν ολόκληρο τον λαό αναγκάζοντας τον να πληρώνει για την κυκλοφορία του στους δρόμους που του ανήκουν.
Ανοίγουμε τα διόδια και μοιράζουμε την ανακοίνωση μας γύρω από τις εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ. Προβάλλουμε πλατιά το πρόβλημα και ζητάμε την συμπαράσταση του λαού, που τόσο μας χρειάζεται.


Στις 15/6, προσθέτουμε τον δικό μας τόνο στην μεγάλη απεργία, που αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους της Χώρας και συντονίζει την πάλη μας ενάντια στις πολιτικές που ποδοπατάνε τα δικαιώματα του λαού καταδικάζοντας τον στην φτώχια, την ανέχεια και την ανεργία. Ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ, που τις εφάρμοσαν έχοντας ξεκάθαρα στο μυαλό τους την υπεράσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Ενάντια σε εκείνους που έσπερναν και σπέρνουν αυταπάτες για την Ε.Ε και το φιλολαϊκό πρόσωπο, που – τάχα - μπορούσε να αποκτήσει. Ενάντια σε εκείνους που μιλούσαν για διαλόγους και συναινέσεις, που οδηγούσαν στον συμβιβασμό και την υποταγή και σήμερα βγάζουν επαναστατικές κορώνες.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, μετά και την επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε, μαζί με όλα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, στο Υπουργείο Οικονομικών, στις 8/6, όπου φάνηκε ξεκάθαρα η πρόθεση τους να προχωρήσουν στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Φάνηκε, πως, είναι απόφαση τους να την παραχωρήσουν στο μεγάλο κεφάλαιο και για να το κάνουν αυτό ευκολότερα, με λιγότερες αντιδράσεις των εργαζομένων, διατυπώνουν τον εκβιασμό….αν δεν βρεθεί επενδυτής, θα κλείσει η επιχείρηση.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας αταλάντευτα και χωρίς αυταπάτες γύρω από τα ποσοστά συμμετοχής του δημόσιου, που στα χέρια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ δεν έσωσε την ΛΑΡΚΟ. Αντίθετα την οδήγησε στην σημερινή της κατάσταση, γιατί, αυτοί που κυβερνούσαν, είχαν πάντα στο μυαλό τους την ιδιωτικοποίηση. Γιατί πάντα προωθούσαν και έκαναν ότι ταίριαζε στα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Σ’ αυτές τις συνθήκες, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, οι υποστηρικτές των πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, αντιλαμβάνονται την αδυναμία τους να απευθυνθούν αξιόπιστα στους εργαζόμενους και να τους κρατήσουν εγκλωβισμένους σε ψευτό-λύσεις του τύπου ιδιωτικοποίηση με την συμμετοχή του δημοσίου.
Τα περιθώρια για απατηλές υποσχέσεις στένεψαν….Γι’ αυτό πέρα από το ότι επιλέγουν χειρισμούς ανώδυνους για την κυβέρνηση, ενθαρρύνουν και άλλα αποπροσανατολιστικά φαινόμενα μεταξύ των εργαζομένων.

Για παράδειγμα, για όσα ταλαιπωρούν τους εργάτες φταίνε, όλα τα Κόμματα, ολόκληρη η βουλή και όχι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ που ασκούν – χρόνια τώρα - την δική τους πολιτική κυβερνώντας τον τόπο σε όφελος της πλουτοκρατίας.
Βάζουν όλα τα Κόμματα στο ίδιο τσουβάλι, για να μιλήσουν για την αξία του – δήθεν - ανεξάρτητου και να κρύψουν τον φόβο τους στην περίπτωση που κατανοηθεί η ανάγκη ενός διαφορετικού συσχετισμού δυνάμεων, που θα διαμορφώνει προϋποθέσεις για αλλιώτικη κυβέρνηση ικανή να συγκρούεται με τα μονοπώλια και να στηρίζει σταθερά και αταλάντευτα τους εργαζόμενους.

Οι εργάτες, που αντιλαμβάνονται την σημασία του αγώνα, όταν έχει ξεκάθαρους στόχους και χτυπάει αποφασιστικά τις αιτίες των προβλημάτων, δεν μπορεί να παραπλανηθούν από αυτά.
Δεν παρασύρονται από χυδαιότητες και ψευτό-παληκαρισμούς, που μπορούν να δώσουν την ευκαιρία στον ταξικό αντίπαλο να χτυπήσει τους αγώνες και το λαϊκό κίνημα.

Εργάτες και εργάτριες,

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την σωτηρία της ΛΑΡΚΟ και το δικαίωμα μας στην δουλειά, σε ανθρώπινες συνθήκες και με αμοιβές που θα καλύπτουν τις πραγματικές μας ανάγκες.

Συνεχίζουμε και συντονίζουμε τα βήματα μας με όλους εκείνους που βροντοφωνάζουν πως δεν πάει άλλο. Με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που αποδείξανε την αξία και την σταθερότητα τους σε κάθε περίπτωση, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των εργαζομένων.
Προβλέψανε σωστά και έδρασαν αποφασιστικά, μακριά από συμβιβασμούς και συναινέσεις.

Όχι άλλη εκμετάλλευση.
Να μην πληρώσει ο λαός την κρίση.
Όχι στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που ήρθαν, έρχονται και θα έρθουν.

Η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα των αγώνων μας θα τους εμποδίσει να συνεχίσουν τις αντιλαϊκές τους πολιτικές. Δεν θα τους επιτρέψει να μας ξαναγελάσουν. Θα τους τρομάξει…..
Τότε θα γλυτώσει η ΛΑΡΚΟ.

Την ίδια ώρα θα ανοίξει ο δρόμος και για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων. Για μια εξουσία που θα ενδιαφέρεται πραγματικά για τις ανάγκες του λαού, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


  • ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΙΣ 14/6/2011…………6 μ.μ

  • ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15/6/2011

  • ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.