Ανεργία

Δεν χρειαζόταν στα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ που μας λένε ότι η ανεργία στην χώρα μας σκαρφάλωσε στο 16,2% (που κι αυτό είναι ένα πλασματικό στοιχείο με τα δεδομένα που μετράει την ανεργία η ΕΛ.ΣΤΑΤ. Το πραγματικό ποσοστό ξεπερνάει το 25% του εργατικού μας δυναμικού) για να μάθουμε ότι η ανεργία θερίζει τα λαϊκά στρώματα. Ακόμα όμως και αυτό το 16,2% που έδωσε είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ στην χώρα μας. Με την πολιτική του μνημονίου από τον Μάρτη του 2010 η ανεργία στη νέα εργατική βάρδια έχει αυξηθεί 40% ενώ συνολικά στους 20 μήνες μνημονικής διακυβέρνησης έχουν υπάρξει επιπλέον 300.000 άνεργοι.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, την στιγμή δηλαδή που μια στις δυο οικογένειες έχει κάποιον/α άνεργο, βγαίνει η υφυπουργός Εργασίας, Αννα Νταλάρα και ξεδιάντροπα δηλώνει: «Πρέπει να γίνουν απολύσεις, πρέπει να γίνουν συγγενεύσεις δημόσιων οργανισμών».
Τα γιουχαρίσματα απ’ τον οργισμένο κόσμο όπου την συναντήσει, φαίνετε δεν την προβληματίζουν καθόλου.

Σωστά το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του τονίζει:
«Οι εκρηκτικές διαστάσεις της ανεργίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αποδεικνύουν ότι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα της Ε.Ε ούτε θέλουν ούτε μπορούν να την αντιμετωπίσουν, γιατί το καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν τη γεννά από όλους τους πόρους»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.