H ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!


Πριν τις εκλογές ο Γ. Παπανδρέου έλεγε συχνά ότι θα μετατρέψει την Ελλάδα σε Δανία του Νότου.
Είχε ξεχάσει μια λεπτομέρεια! Η Δανία δεν μετέχει στο ευρώ!
Μάλιστα, η χώρα αυτή, έδωσε μάχη, καταψηφίζοντας τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, για να μην μπει στο ενιαίο νόμισμα!
Σήμερα ο Γ. Παπανδρέου, τόσο ο ίδιος αλλά και πολλά, τα περισσότερα, «παπαγαλάκια» του συστήματος, περίπου, μας παρουσιάζουν ως «συντέλεια του κόσμου» την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ακόμα χειρότερα ψιθυρίζουν ότι δεν έχουμε πολλές επιλογές: Είτε θα υποταχτούμε στα μνημονιακά προγράμματα των δανειστών ή θα μπούμε στην «άβυσσο» της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα!



Με πολύ πιο χοντροκομμένο και αυθάδη τρόπο έθεσαν αυτό το δίλημμα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος και η Κοινοτική Επίτροπος Μ. Δαμανακη.
Το τραγικό είναι ότι ακόμα και δυνάμεις της Αριστεράς, δυστυχώς, οι περισσότερες, εμφανίζουν ως «καταστροφή» την έξοδο από το ευρώ, με τελευταίo «προσχωρήσαν» σε αυτή την άποψη το ΚΚΕ!


Τι εκφράζει, λοιπόν, αυτή η ευρεία ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ γύρω από το ευρώ;


Είναι η έξοδος από το ενιαίο νόμισμα καταστροφή ή μπορεί να ανοίξει μια θετική προοπτική για τη χώρα και με ποιες προϋποθέσεις;

ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ!

Το ευρώ δεν είναι ένα «ουδέτερο» νόμισμα! Δεν υπάρχουν «ουδέτερα νομίσματα»!
Πολύ περισσότερο δεν είναι «ουδέτερο» το ευρώ, το οποίο είναι απότοκο της Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) και συμπληρώνεται με το ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ και τώρα με το νέο σκληρότερο ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, είναι όχι μόνο νόμισμα αλλά μηχανισμός ταξικού πολέμου στην ευρωζώνη. Μηχανισμός ανισορροπιών, αποκλίσεων και ανισοτήτων.
Το ευρώ κατασκευάστηκε για να ενισχύσει πρώτα απ' όλα τις ισχυρότερες ιμπεριαλιστικές χώρες της Ε.Ε. σε βάρος των πιο αδύνατων.
Το ευρώ είναι βασική αιτία που η καπιταλιστική κρίση εξώθησε όλες σχεδόν τις χώρες της ευρωπεριφέρειας στην κρίση χρέους και ορισμένες κάτω από την μπότα της τρόικα, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία!

Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Δεν μπορεί να υπάρξει θετική προοδευτική διέξοδος στη χώρα μας από τη σημερινή κρίση, αν η Ελλάδα δεν αποχωρήσει από το ευρώ και δεν καθιερώσει ένα εθνικό νόμισμα (Δραχμή), προκειμένου να εφαρμόσει μια νέα εθνική προοδευτική αναπτυξιακή, παραγωγική και κοινωνική πολιτική αλλά και μια νέα νομισματική πολιτική που να την υποστηρίξει, μακριά από τα μονεταριστικά δόγματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ακόμα περισσότερο, η χώρα μας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τολμηρά το υπέρογκο δημόσιο χρέος, προχωρώντας στην αναγκαία διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, χωρίς πιθανότατα να καταφύγει στη διακοπή αποπληρωμής του χρέους, πράγμα που συνεπάγεται την έξοδο από το ευρώ και μια νέα νομισματική πολιτική που θα υποστηρίξει αυτή τη μη αποπληρωμή του χρέους!

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΞΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ! Είναι προφανές και αναμενόμενο, λοιπόν, οι κυρίαρχοι κύκλοι της χώρας μας αλλά και της Ε.Ε. να θέτουν το δίλημμα ή αλλεπάλληλα μνημόνια λεηλασίας ή έξοδος από το ευρώ, θεωρώντας την επιλογή εκτός ευρώ ως όλεθρο! Γιατί, όμως, η Αριστερά να θεωρεί «μπαμπούλα» και «καταστροφή» την έξοδο από το ευρώ;

ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ;

Δεν ευνοεί, έτσι, τις κυρίαρχες δυνάμεις και τα άθλια εκλογικά τους διλήμματα;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.