Μας ληστεύουν δημαγωγώντας


"Σύμφωνα με εκτιμήσεις ελεγκτικών αρχών και τραπεζικών πηγών, οι οφ σορ ελληνικών συμφερόντων ξεπερνούν κατά πολύ τις 10.000. «Οι υπεράκτιες εταιρείες που έχουν στα περιουσιακά τους στοιχεία μόνο ένα ακίνητο μεγάλης αξίας και τίποτα άλλο υπολογίζονται σήμερα στις 1.500. Κατά την εκτίμησή μου αυτές που δραστηριοποιούνται στα χρηματιστηριακά και στις επενδύσεις υπερβαίνουν τις 10.000», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Παναγιώτης Δουβής, πρώην διευθυντής Οικονομικών Ερευνών του ΣΔΟΕ και συγγραφέας του βιβλίου «Οffshore δραστηριότητες». Βάσει μη επιβεβαιωμένων εκτιμήσεων, το μέγεθος της απώλειας εσόδων του κράτους ανέρχεται στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ελληνικών συμφερόντων υπεράκτιες διακινούν περί τα 500 δισ. ευρώ".

"ΝΕΑ"-11 Μαΐου 2009

Την στιγμή που η εγκληματική τριτοκομματική συγκυβέρνηση ετοιμάζετε σε συμφωνία με την ΕΕ και την οικονομική ολιγαρχία της χώρας να ανακοινώσει νέα μέτρα κοινωνικής ισοπέδωσης ύψους περίπου 15 δισ. ευρώ που θα σφαγιάζουν εκ νέου μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, ξεκινώντας ακόμα μια βίαιη επίθεση κατά του λαϊκού εισοδήματος επιστρατεύει την δημαγωγία για να δώσει άλλοθι στην βάρβαρη ταξική πολιτική της.

Αυτή τη φορά … κηρύσσοντας τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής με αφορμή το γεγονός ότι μια ταβερνιάρισσα στην Υδρα δεν έκοβε αποδείξεις. Αυτό ισχυρίζονται τουλάχιστον μπάτσοι και αστικά ΜΜΕ 
 Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο, το να ακούς δηλαδή τα τηλεοπτικά κανάλια του Αλαφούζου, του Μπόμπολα κλπ, να τάσσονται υπέρμαχοι στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής. Ισως γιατί τα αφεντικά αυτών των ΜΜΕ διαφεύγουν … νόμιμα αφού οι φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν εφοπλιστές και λοιποί πλουτοκράτες παράλληλα με τις δυνατότητες που τους δίνουν οι offshore εταιρείες που διαθέτουν, τους κάνουν να μην τους απασχολούν προβλήματα όπως η κρατική φοροληστεία που σε μας, τους κοινούς θνητούς, μας έχει κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας.

 Πρόσφατο είναι δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας που αναφέρετε σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές (από περίπου 645.000 οφειλέτες) ήταν συνολικά 17 δισ. ευρώ. Απ’ αυτά τα 17 δις τα 15 τα χρωστούν μια χούφτα μεγαλοκαπιταλιστών - που, να σημειωθεί, δεν έχουν κηρύξει πτώχευση και παραμένουν και σήμερα οικονομικά ενεργοί - και οι «ληξιπρόθεσμες οφειλές» τους είναι επίσημα βεβαιωμένες.

Αν λοιπόν πραγματικά η κυβέρνηση είχε σκοπό να περιορίσει, στον βαθμό που μπορεί, την φοροδιαφυγή από αυτούς θα έπρεπε να ξεκινήσει.
 Αντί όμως γ’ αυτό με επικοινωνιακά παιχνίδια βάζει στο στόχαστρο της γιατρούς, αύριο θα βάλει στο κάδρο δικηγόρους, υδραυλικούς κ.λ.π.

Οχι φυσικά ότι κάποιοι απ’ αυτούς δεν φοροδιαφεύγουν.

Αλλά δεν γίνετε να κοιτάμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος!
__________

«Εδώ και ένα χρόνο έχω καταγγείλει ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου και δημοσίως ότι έχουν κατασκευαστεί 1.300 πολυτελείς κατοικίες ιδιοκτησίας αλλοδαπών, οι οποίες ενοικιάζονται μέσω διαδικτύου 750 ευρώ ημερησίως.
Το ΣΔΟΕ δεν έχει ακόμα επέμβει. Η φοροδιαφυγή στην πιο ακραία μορφή της. Μήπως επειδή η κυβέρνηση συγκαλύπτει ζητήματα όπως αυτό, αποφάσισε να καταφύγει σε εκστρατείες τύπου Ύδρας;».

Μανόλης Γλέζος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.