Μάνεση τα ακούς;



 Νταχάου η Ελληνική Χαλυβουργία: Κυβέρνηση και Μάνεσης «αποψιλώνουν» το  σωματείο από τα πρωτοπόρα αγωνιστικά στελέχη.
Απολύει, τρομοκρατεί και εκβιάζει η εργοδοσία της χαλυβουργίας ύστερα από την λήξη της απεργίας και την επιστροφή των εργατών στην δουλειά τους.  Μαζί με τους Διευθυντές, τους  ρουφιάνους  απεργοσπάστες, την αστυνομία  και την ανοχή, αν όχι το συντονισμό του υπουργείου εργασίαςη εργοδοσία έχει εξαπολύσει ένα κύμα βίας και τρομοκρατίας με σκοπό να καθυποτάξει τις συνειδήσεις των αγωνιστών  απεργών.
Όπως  ενημερωνόμαστε  από σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ριζοσπάστης  η εργοδοσία απέλυσε μέλος του ΔΣ του Σωματείου, δύο αναπληρωματικά μέλη και τρεις πρωτοπόρους εργάτες ενώ ακoλουθούν καθημερινά μηνύσεις σε δεκάδες  εργάτες από τον διευθύνοντα σύμβουλο και τους  απεργοσπάστες.
Το λέγαμε  από παλιά,πως ο εργασιακός μεσαίωνας που υλοποιούν σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων μας και της ίδιας μας της ζωής οι καπιταλιστές και το κράτος τους, είναι ένας βάρβαρος και αδυσώπητος  ταξικός πόλεμος και σαν τέτοιο θα πρέπει να τον αντιμετωπίσει ενωμένα και συγκροτημένα ολόκληρη η εργατική τάξη. 

Οι Χαλυβουργοί τώρα μας χρειάζονται στο πλευρό τους όσο ποτέ άλλοτε.
Το ιερό δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης θα το υπερασπίσουμε όπως το τίμησαν αιώνες τώρα τα αδέρφια της τάξης μας, με αγώνες….. Ακόμη και με το αίμα μας.
 Μάνεση τα ακούς;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.