19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Να κλιμακωθεί ο πανεργατικός αγώνας
ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Με διαδοχικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και απανωτά νομοσχέδια η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προχωρεί την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, μετατρέποντας μέρα με τη μέρα την ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων σε ένα όλο και μεγαλύτερο -ατέλειωτο- εφιάλτη.
Χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται στο δημόσιο με αυταρχικά φιρμάνια του Μανιτάκη. Οργανισμοί καταργούνται ή συγχωνεύονται και οι εργαζόμενοι τους οδεύουν σε καθεστώς «διαθεσιμότητας». Νέο φορολογικό νομοσχέδιο γιγαντώνει την λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων. Εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί καταστηματάρχες χτυπιούνται από την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και η πλήρης «απελευθέρωση» του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των φαρμακείων. Τα λαϊκά νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν το 2013 την 14η(!) -μέσα σε δύο χρόνια- επιβολή αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ .
Μπροστά σ’ αυτά τα αλλεπάλληλα και αμείλικτα χτυπήματα της μνημονιακής πολιτικής οι αντιστάσεις των εργαζομένων για το πέρασμα τους, όπως αυτές των απολυόμενων στον δημόσιο τομέα το τελευταίο διάστημα, εκδηλώνονται ασίγαστες. Η αναγκαιότητα να πάρουν πανεργατικό χαρακτήρα προβάλει σαν μια πλατιά απαίτηση.
Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, που κινήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, με τρόπο ώστε ν’ αποφευχθεί, ένας πραγματικός ξεσηκωμός των εργαζόμενων στο Δημόσιο Τομέα, αναγκάστηκε να κηρύξει, για την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, πανδημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία, με καθυστέρηση, και παραμονές των γιορτών… Από την άλλη, η ΓΣΕΕ, κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας(!!!) αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά, πόσο αντίθετη είναι, στο ξέσπασμα ενός μαζικού πανεργατικού αγώνα, του μόνου ικανού ν’ αναχαιτίσει την επίθεση. Παρόλο που, η κατεύθυνση με την οποία κινούνται οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, υπονομεύει, την ανάπτυξη και την ισχυροποίηση της πανεργατικής αντίστασης, η απεργία και το συλλαλητήριο, που υποχρεώθηκαν να κηρύξουν για τις 19/12, θα πρέπει να αποτελέσει ένα βήμα μαζικής καταγγελίας και διαδήλωσης, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης –τρόικας και ταυτόχρονα μια ώθηση για να ξεδιπλωθούν μαζικοί συντονισμένοι αγώνες των εργαζομένων.
Η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό παρόν στην απεργιακή κινητοποίηση και στα συλλαλητήρια της Τετάρτης.
Όλοι στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.30 μμ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.