Λαιμητόμος οι «προαπαιτούμενες δράσεις»



Από τον "Ριζοσπάστη"

Η εκταμίευση των δόσεων, που κι αυτές θα πάνε στις τράπεζες και άλλα μονοπώλια, σύμφωνα με την «έκθεση προόδου» της Κομισιόν, συνοδεύεται από τις λεγόμενες «προαπαιτούμενες δράσεις», τα αλλεπάλληλα μέτρα σφοδρής κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής. Η έκθεση προβλέπει ως πρώτο βήμα την ψήφιση του φοροληστρικού για το λαό νομοσχεδίου, ενώ σειρά παίρνουν οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι «αναδιαρθρώσεις» στην αγορά της Ενέργειας, η παραπέρα μείωση και αυτών των ελάχιστων κρατικών δαπανών που συνδέονται με τις λαϊκές ανάγκες. Κάθε απόκλιση από τους αντιλαϊκούς στόχους συνεπάγεται την ενεργοποίηση της «ρήτρας αυτόματης διόρθωσης», που σημαίνει την επιβολή αλλεπάλληλων νέων αντιλαϊκών μέτρων.

 Οι εργαζόμενοι πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση προς όφελός τους εντός της ΕΕ. Οσο πιο γρήγορα απορρίψουν την πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων τόσο γρηγορότερα θα βάλουν τέλος στην εκμετάλλευση και τη ληστεία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.