Επίθεση εισαγγελέων στον Στουρνάρα για το τέλος ακινήτων

Απαράδεκτο χαρακτηρίζουν οι εισαγγελείς το ότι ο υπουργός Οικονομικών καλεί τη ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ακινήτων, παρότι το Πρωτοδικείο Αθηνών το έκρινε αντισυνταγματικό

Δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών εξαπολύει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Γ.Στουρνάρας έχει ζητήσει από τη ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως σημειώνουν οι εισαγγελείς, η προτροπή αυτή είναι αντίθετη στην απόφαση του Πρωτομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που καθιστούσε αντισυνταγματική αυτή την πρακτική, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την στάση του υπουργού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να καλεί τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να λάβει υπόψη της όσα αντίθετα έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμ. 1101/2012 απόφασή του, που εκδόθηκε επί συλλογικής αγωγής και η οποία παράγει δεσμευτικότητα έναντι πάντων, έχει δε κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές διατάξεις της.

Η Ένωση θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία.

Είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφ όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.