Σινεφίλες και σινεφίλοι των ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη, ώρα 9.30 μ.μ., το πρόγραμμα προβολών συνεχίζεται με την ταινία: 
 
ΧΑΡΟΛΝΤ ΚΑΙ ΜΩΝΤ  HAROLD AND MAUDE

Μαύρη κωμωδία/ρομαντικό δράμα | Έγχρ. | Διάρκεια: 1h 31'
Μια αμερικανική ταινία του 1971, σε σενάριο Κόλιν Χίγκινς και σκηνοθεσία Χαλ Άσμπι, με τη Ρουθ Γκόρντον και τον Μπαντ Κορτ.
Παίζουν ακόμη οι Βίβιαν Πικλς, Σέριλ Κιούσακ, Τσαρλς Τάινερ και Έλεν Γκίερ.


Ο Χάρολντ (Μπαντ Κορτ), ένα αυτοκαταστροφικό πλουσιόπαιδο που αρέσκεται να παίζει με την ιδέα του θανάτου (του δικού του θανάτου) και ο οποίος έχει μετατρέψει το σπορ αμάξι του σε μίνι νεκροφόρα, γνωρίζεται –που αλλού; σε μια κηδεία!- με τη Μωντ (Ρουθ Γκόρντον), μιαν "αναρχική" 79χρονη ("ιδανική ηλικία να πεθαίνει κανείς", σύμφωνα με τα λεγόμενά της), που αρέσκεται να ποζάρει γυμνή. Η ζωή του θα αλλάξει ολοκληρωτικά, καθώς, παρά τις αντιδράσεις του περιβάλλοντός τους, ένας αλλόκοτος έρωτας θα γεννηθεί, καταδικασμένος να διδάξει και στους δυο τους μερικές μεγάλες αλήθειες για τη ζωή και τον θάνατο.

Αν και αγνοήθηκε από κοινό και κριτικούς όταν πρωτοπροβλήθηκε
στη δεκαετία του '70, η "αταξινόμητη" αυτή μαύρη κωμωδία του Χαλ Άσμπι, που αναμιγνύει στοιχεία μπλακ χιούμορ και υπαρξιακού δράματος, έγινε γρήγορα σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, που ανυπομονούσε να επαναστατήσει απέναντι στο τρίπτυχο "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια" και που βρήκε στο παρεξηγημένο αυτό φιλμ το εκκεντρικό και συνάμα συγκινητικό λαβ στόρι που της ταίριαζε: έναν από τους πλέον αναπάντεχους και ειλικρινείς έρωτες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Με απόπειρες αυτοκτονίας που αποτελούν σκηνές ανθολογίας, θαρραλέες ερμηνείες από το "αταίριαστο" ζευγάρι και ένα - κλασικό πλέον - σάουντρακ γεμάτο τραγούδια του Κατ Στίβενς, το Χάρολντ και Μωντ κρατά ακόμα επάξια τον τίτλο μιας από τις πιο εμβληματικές αμερικανικές ταινίες των '70s και του αναμφισβήτητου cult hit της συγκεκριμένης δεκαετίας.

Ραντεβού λοιπόν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της Χαλκίδας, στις 9.30 μ.μ. ακριβώς! ;) winking


ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ: Με τον νεαρό Χάρολντ και την κυρία Μωντ πέφτει και η "αυλαία" του 2012. Λόγω ξαφνικής παρεμβολής άλλου δραματολογίου την ερχόμενη βδομάδα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, αναγκαστικά αναβάλλουμε την από καιρό προγραμματισμένη για τις 20 Δεκέμβρη προβολή της ταινίας "Ο δράκος" του Νίκου Κούνδουρου, η οποία και βέβαια θα προβληθεί πανηγυρικά (πώς και πώς την περιμένουμε!) την Πέμπτη 10 Γενάρη, εγκαινιάζοντας έτσι το κινηματογραφικό 2013!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.