Οργισμένη επίθεση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στην Αυγή!

Σύντροφοι και συντρόφισσες

Με πλέρια απογοήτευση διάβασα στη χθεσινή Αυγή μια διθυραμβική παρουσίαση της Μαριάννας Λάτση. Αν και προσωπικά φέρω ως τίτλο τιμής σχέσεις δεκαετιών με την Αριστερά, ποτέ δεν έτυχα παρόμοιας αποδοχής σας. Δεν θέλω να ξύσω πληγές δεκαετιών και να θυμίσω τον μαυραγορίτικο ρόλο του καπετάν Γιάννη από το Κατάκωλο. Ούτε να φέρω σε αντιδιαστολή την αντιχουντική δράση του συζύγου μου, ή τις προνομιακές σχέσεις του ομίλου μας με την Αριστερά. Μέχρι και αριστερό πρόεδρο βάλαμε στον Παναθηναϊκό. Άλλο αν δεν φτούρησε. Να σας θυμίσω επίσης ότι οι άλλοι ίδρυσαν την ΠΕΤΡΟΛΑ το 1969, στο απόγειο της φασιστικής χούντας, ενώ η οικογένειά μου ίδρυσε τη ΜΟΤΟΡΟΙΛ μόλις το 1972, τέσσερις μήνες μετά την εξέγερση της Νομικής και ενώ αχνοφαινόταν στον ορίζοντα η πτώση της λαομίσητης διχτατορίας. Να σημειώσω μάλιστα ότι η ΜΟΤΟΡΟΙΛ ιδρύθηκε τότε, με βασικό σκοπό τον ανεφοδιασμό σε καύσιμα του κινήματος του πολεμικού ναυτικού που θέλησε να ρίξει τη χούντα. Άλλο αν μετά μας άφησε λίγα κέρδη και την κρατήσαμε.

Ως εκ τούτων δεν κατανοώ την προνομιακή μεταχείριση που δείχνει η Αυγή στον όμιλο Λάτση αφήνοντας τον όμιλο Βαρδινογιάννη παραπονεμένο, αν και οι σχέσεις της οικογενείας μας με την Αριστερά είναι πολύ βαθύτερες και διαχρονικές. Θα επικαλεστώ εδώ την ηρωική συνεισφορά του Βαρδή Βαρδινογιάννη στην απόδραση 27 κομμουνιστών από τις φυλακές των Βούρλων στα 1955. Ο συγκεκριμένος Βαρδής Βαρδινογιάννης δεν είναι ο συνονόματος σύζυγός μου, αλλά δεν μπορεί να μην σας συγκινεί μια τέτοια σύμπτωση.

Εάν η προνομιακή μεταχείριση οφείλεται στο ότι ο Σπύρος Λάτσης φέρεται ως πλουσιότερος από τον δικό μου Βαρδή, απλά να σας επισημάνω το γεγονός ότι ο καπετάν Γιάννης έκανε μόνο τρία παιδιά, ενώ ο καρπερός πεθερός μου σταμάτησε στα δέκα κι έτσι η περιουσία μας μοιράστηκε.

Εν πάσει περιπτώσει θλίβομαι διότι ο όμιλός μας πάντα αγαπούσε την Αριστερά, περίμενε πώς και πώς να γίνει κυβέρνηση, και τουλάχιστον τις παραμονές μιας τέτοιας κοσμογονικής εξέλιξης, προσδοκούσε να γίνει τετράστηλο στην Αυγή, σε μια απόπειρα να πέσουν τα ψυχολογικά και μόνο σύνορα που μας χωρίζουν από το προλεταριάτο.

Απογοητευτήκαμε!

Αλήθεια πού υστερούμε; Και εμείς έχουμε τράπεζα. Και εμείς έχουμε διυλιστήρια. Και εμείς έχουμε καράβια. Και εμείς έχουμε κότερα. Κι αν οι Λάτσηδες έχουν το Ekali club, εμείς είχαμε κοτζάμ ομάδα, αλλά την δώσαμε λόγω εκείνου του σκιτζή του Βγενόπουλου.

Και εμείς είμαστε με την υγιή επιχειρηματικότητα. Και εμείς θέλουμε να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Το ότι η Μαριάννα Λάτση παπαγαλίζει τα συνθήματα του Σταθάκη, δεν είναι λόγος να μην μας προτιμάτε. Ούτε βέβαια σημαίνει κάτι η παρουσία βουλευτού σας στο κοινό της λεγάμενης. Εγώ αν ήθελα μπορούσα να φέρω ολόκληρο πρώην πρόεδρο. Και δεν εννοώ τον Αλαβάνο.

Και για να δείτε ότι Μαριάννα από Μαριάννα διαφέρει (και όχι μόνο στα μπότοξ) υπογράφω αυτή την έκρηξη της δυσαρέσκειάς μου με τους πλήρεις τίτλους μου...

Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ουνέσκο
Αρχόντισσα του Πατριαρχικού Θρόνου
Ιππότης του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας
Υποψήφια διδάκτωρ Αρχαιολογίας
Ιδρυτικό Μέλος του Ιδρύματος "Φως της Αφρικής"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.