Ο δήμαρχος των πογκρόμ κατά των μεταναστών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης σε ...αντιρατσιστική πορεία! Με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ!


«ο δήμος Αθηναίων και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων συντάσσουν τις δυνάμεις τους με το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα στην ειρηνική πορεία που πραγματοποιείται το Σάββατο 15 Δεκέμβρη, στις 3 το μεσημέρι, από τη Βουλή μέχρι την Ακρόπολη εναντίον των ρατσιστικών επιθέσεων και κατά του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού.
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος οφείλει, όχι μόνο να στηλιτεύει κάθε μορφή και έκφραση του ρατσισμού και του νεοναζισμού, αλλά να σφυρηλατήσει, από κοινού με τις δημοκρατικές και ελεύθερες δυνάμεις της πόλης, μέτωπο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας». Στη διαμαρτυρία θα συμμετάσχει και ο Γιώργος Καμίνης.
Αυτός που πρωτοστατούσε στα πογκρόμ κατά των μεταναστών στο κέντρο που έπρεπε να "καθαρίσει" από τα μιάσματα, αυτός που καλούσε την κεντρική κυβέρνηση να φτιάξει στρατόπεδα συγκέντρωσης, που πέρυσι άφηνε τους άστεγους να παγώνουν στο κρύο διώχνοντάς τους από το Ρουφ και στέλνοντας τα ΜΑΤ στο Πνευματικό Κέντρο, αυτός που εφαρμόζει τη ...νομιμότητα των ΔΝΤ και ΕΕ απαρέγκλιτα και με πάθος απολύοντας εκατοντάδες συμβασιούχους, στηρίζοντας τη διαθεσιμότητα και συκοφαντώντας τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται, που κλείνει παιδικούς σταθμούς και κοινωνικές υπηρεσίες, αυτός που ζητάει απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας στηρίζει και συμμετέχει σε διαδήλωση κατά του φασισμού και του ρατσισμού, καταγγέλλοντας "φαινόμενα" που εφάρμοσε από τους πρώτους, ανοίγοντας έτσι το έδαφος στην ανάπτυξη των διάφορων φασιστικών και ρατσιστικών ομάδων σαν τη Χρυσή Αυγή. Κινητοποίηση που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα (την έπιασε ο πόνος και την Ε.Ε.) και στηρίζεται από τους κυβερνητικούς των στρατοπέδων συγκέντρωσης ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ! Πολλά μπορεί κανείς να πει για τέτοιου είδους κινήσεις από τα αστικό πολιτικό σύστημα και για τις στοχεύσεις του. Ήδη έχουμε αναφερθεί στο άρθρο Όταν ο πνιγμένος πιάνεται από Χρυσά Αυγά με αφορμή τις "αντιφασιστικές" πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό όμως που (δεν) μας κάνει εντύπωση είναι η στήριξη της "κινητοποίησης" από τον ΣΥΡΙΖΑ!
Αντιγράφουμε από το tvxs:

"Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η πρώτη ευρωπαϊκή αντιρατιστική διαμαρτυρία, με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος (EGAM). Η συγκέντρωση, που θα είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να συμμετάσχει, θα πραγματοποιηθεί στις τρεις το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την Ακρόπολη. Τη διαμαρτυρία δήλωσαν ότι υποστηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ."

Τόση υπευθυνότητα πια; Που ξεπλένει πολιτικές, δημάρχους, κόμματα που τον ρατσισμό και ότι αντιλαϊκό δεν τα έχουν κάνει απλά σημαία τους αλλά τα εφαρμόζουν κιόλας; Σαν τη κυβέρνηση "σωτηρίας" (πάει και το "αριστεράς") με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.