Φοιτητές: ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ!!!

Το αστρονομικό νούμερο των 180.000 διαγραφών (1/3 των εγγεγραμμένων φοιτητών) που ακούγεται για τον Ιούλιο μας αφορά όλους! Είτε θα το εφαρμόσουν μεμιάς, είτε σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια, μικρή διαφορά κάνει. Το πρόβλημα θα βρεθεί μπροστά μας.
ΓΙΑΤΙ; Επειδή, για δεκαετίες ολόκληρες οι ελληνικές κυβερνήσεις (παίρνοντας έμπνευση και εντολές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ) σχεδιάζουν το πώς θα ξεφορτωθούν μεγάλο μέρος της νεολαίας (ιδιαίτερα φτωχότερων οικογενειών) από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, και όχι απλά "κάποιους αιώνιους". (Βλέπε πίνακα).
ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ στην Ελλάδα ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Σε ένα περιβάλλον φτώχιας, ανεργίας, αποβιομηχάνισης που γεννήθηκε πάνω στην εξάρτηση της χώρας από Ευρωπαίους και Αμερικανούς, θέλουν να ξεφορτωθούν το μισό χάρτη ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας (μαζί και δεκάδες σχολεία) και να στείλουν χιλιάδες από μας στην ανεργία ή τα ανύπαρκτα μεροκάματα, χωρίς ούτε ένα πτυχίο, ούτε μια απαίτηση για το δικαίωμα στην εργασία και την επιβίωση.
Απολύσεις και λουκέτα στις σχολές, υποχρηματοδότηση, εξαφάνιση της φοιτητικής μέριμνας (ώστε να μην αντέξουμε το κόστος), ανυπόφοροι ρυθμοί σπουδών, δίδακτρα, είναι όλα όψεις του ίδιου νομίσματος και εξυπηρετούν τον παραπάνω στόχο.
Και κάπου εδώ αναρωτιόμαστε:

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΑΝ ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ (ν+2) ΠΕΡΑΣΟΥΝ, ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΧΟΛΗ;;;

ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΜΕ!

Οι φοιτητές τους ΚΟΣΤΙΖΟΥΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ! Σε πολλά μαθήματα μας χρεώνουν ήδη τα βιβλία και τον εξοπλισμό! Μετά το ν+2 έτος, ούτως ή άλλως στερούμασταν το δικαίωμα στο φοιτητικό πάσο, τη διαμονή στις φοιτητικές εστίες, το φαγητό της λέσχης και δε δικαιούμασταν κανένα επίδομα! ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ; ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ή ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΦΟΙΤΗΣΗΣ; Πώς μπορεί να είναι η "τεμπελιά" η αιτία που οδηγεί χιλιάδες νέους κάθε χρόνο σε καθυστέρηση ή εγκατάλειψη σπουδών;
Συνεχίζει να ακούγεται το παραμύθι των "τεμπέλιδων" φοιτητών που τάχα παρασιτούν σε βάρος των υπόλοιπων. (Πώς ακριβώς;) Κι αυτό δε διστάζει να γίνει άλλοθι στα στόμα των ΜΜΕ, της κυβέρνησης, των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, για να αποδεχτούμε εξαρχής τις διαγραφές. Με αντίστοιχο τρόπο ακούμε για δήθεν "τεμπέληδες" δημοσίους υπαλλήλους, στο όνομα των οποίων έχουν απολυθεί χιλιάδες εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και μέλη των οικογενειών μας. ΤΟ "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ" ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΓΝΩΣΤΟ, ΔΕ ΚΗΝΥΓΑΜΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ! Χρόνια ολόκληρα οι φοιτητές αντιστέκονται με την πάλη τους ενάντια στο πανεπιστήμιο των λίγων κι εκλεκτών. Σήμερα, είναι ανάγκη να ζωντανέψουμε και πάλι τους συλλόγους και να σηκώσουμε το κεφάλι!

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.