Σχόλια

Την επόμενη Κυριακή θα κληθείτε να επιλέξετε ευρωβουλευτές. Ευρωβουλευτές, οι οποίοι για μια τετραετία δε θα κάνουν τίποτ’ άλλο από το να φλυαρούν στο Στρασβούργο, τις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο, εισπράττοντας παχυλότατους μισθούς, χωρίς καμιά δυνατότητα να επηρεάσουν την πολιτική που ασκείται από τα εκτελεστικά όργανα της ΕΕ (Συμβούλιο και Επιτροπή), αλλά με απεριόριστες δυνατότητες στην πολιτική νομιμοποίηση του ιμπεριαλιστικού σχηματισμού που ονομάζεται ΕΕ, με απεριόριστες δυνατότητες εξαπάτησης των εργαζόμενων, είτε ως προς τη συνδρομή τους στην «αλλαγή της Ευρώπης» είτε ως προς τη συνδρομή τους στην «ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων».

Ακόμη και το περιθωριοποιημένο κοινοβούλιο της «μνημονιακής» Ελλάδας έχει μεγαλύτερες δυνατότητες επηρεασμού της ασκούμενης πολιτικής απ’ αυτές που έχει το Ευρωκοινοβούλιο. Γι’ αυτό και διαγράφτηκαν τόσοι βουλευτές από τα δύο κόμματα εξουσίας, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αντίθετα, στο Ευρωκοινοβούλιο τα πράγματα κυλούν με τέτοια ηρεμία που προκαλούν ατέλειωτα χασμουρητά στα μέλη του. Το σημειώνουμε γιατί δεν αντέχεται το παραμύθι ότι δήθεν οι λαοί της Ευρώπης με την ψήφο τους καθορίζουν το μέλλον τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.