Ευρωεκλογές : Οι Έλληνες μετανάστες έφεραν το ΚΚΕ στην τρίτη θέση συνολικά με ποσοστό 17,92 % ! Στο 6,11 % ανέβηκε το ποσοστό του ΚΚΕ μετά την ενσωμάτωση των ψήφων εξωτερικού.

Ευρωεκλογές : Οι Έλληνες μετανάστες έφεραν το ΚΚΕ στην τρίτη θέση συνολικά με ποσοστό 17,92 % ! Στο 6,11 % ανέβηκε το ποσοστό του ΚΚΕ μετά την ενσωμάτωση των ψήφων εξωτερικού.

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση των Ελλήνων μεταναστών στο κάλεσμα του ΚΚΕ να υπερψηφιστεί το ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές σε πολλές χώρες της ΕΕ.

Πάντως και στους μετανάστες παρατηρήθηκε μειωμένη συμμετοχή σε σχέση με τις περασμένες εκλογές (το 2009 ψήφισαν 25.889, φέτος 10.096). Ωστόσο, ξεχωρίζει η μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ από τους μετανάστες της Γερμανίας όπου το Κόμμα κατέγραψε το 32,5% παίρνοντας σε 3.437 έγκυρα ψηφοδέλτια τα 1.117, κατακτώντας την πρώτη θέση, με τη ΝΔ να έχει 705, τον ΣΥΡΙΖΑ 560, την ΕΛΙΑ 416, το Ποτάμι 150, τη Χρυσή Αυγή 141 και άλλα κόμματα κάτω από 50 ψήφους. 


Στις πόλεις των μεταναστών η Κολωνία έρχεται πρώτη για τις ψήφους του ΚΚΕ με 50% καιακολουθούν Ανόβερο με 48%ΝτίσελντορφΣτουτγάρδη και Νυρεμβέργη με 46%Βερολίνο με 28%.

Επίσης στην Ουγγαρία το ποσοστό του Κόμματος φτάνει το 70,2% και είναι στην πρώτη θέση, στην Τσεχία 38,7% και στην 1η θέση, στη Σουηδία 30,89% στην πρώτη θέση με ίδιο ποσοστό με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο 15,5% στη δεύτερη θέση μετά τον ΣΥΡΙΖΑ (34,1%), στη Γαλλία 15,01% στην τρίτη θέση, στην Ολλανδία 13,24% δεύτερη θέση, στοΒέλγιο 6,8% στην 4η θέση μετά τη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Χρυσή Αυγή, στηΔανία 27,5% στη 2η θέση μετά τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν απόδειξη των αδιάρρηκτων δεσμών των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τους μετανάστες, των παλιότερων γενιών, αλλά και των νέων σε όλα τα μετερίζια, στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία, στις γειτονιές.
Οπως ανέφερε και η ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ, το Κόμμα «διαβεβαιώνει όσους συμπορεύτηκαν μαζί μας σ' αυτήν την εκλογική μάχη ότι θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά και μαχητικά την οργάνωση της πάλης των μεταναστών και μεταναστριών, όλων των εργαζομένων, για να αντιμετωπίσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, να ανοίξουμε το δρόμο, με τους λαούς πρωταγωνιστές των εξελίξεων, για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.