Αργοκίνητη η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Οινόης – Χαλκίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αργοκίνητη η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Οινόης – Χαλκίδας

Σε ερώτηση που είχε θέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, Βαγγέλης Αποστόλου, για τη σιδηροδρομική γραμμή Οινόης-Χαλκίδας κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στις 3/12/2013, ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. κ. Σπηλιόπουλος είχε απαντήσει ότι σε 10 ημέρες θα είναι έτοιμη.

Δυστυχώς σήμερα, 3 Ιουνίου 2014, ημέρα Τρίτη, έγινε η παρακάτω συζήτηση στη συνεδρίαση της ίδιας Επιτροπής, με τους ίδιους κυβερνητικούς εκπροσώπους και για το ίδιο θέμα :

«ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Σας είχα ρωτήσει, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, για ένα θέμα της Χαλκίδας που επί δέκα χρόνια συνεχώς ανακοινώνονταν, την ηλεκτροκίνηση της γραμμής Οινόη-Χαλκίδα.
Είχατε πει ότι σε δέκα μέρες θα ξεκινήσει. Πήγα τότε και εγώ να ταξιδέψω με το τρένο το ηλεκτροκίνητο. Δεν το βρήκα.
Έχουν ήδη περάσει 6 μήνες χωρίς να εκπληρωθεί η δέσμευσή σας .
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Θα αναφερθώ στο θέμα που έθεσε ο κ. Αποστόλου. Πράγματι το έχει ξαναθέσει το Oινόη - Χαλκίδα. Το Οινόη - Χαλκίδα έχει τελειώσει και το έχουμε ήδη παραλάβει και εκκρεμεί η μεταφορά στον ΟΣΕ και μάλιστα έχει παρέμβει, θα το πει και ο κ. Υπουργός, να γίνει άμεσα η μεταφορά. Δεν ξέρω γιατί δεν έχει γίνει αυτές τις ημέρες και μπορεί να λειτουργήσει άμεσα. Είναι έτοιμη, σύγχρονη, κανονική η γραμμή και την έχουμε παραλάβει. Μόλις γίνει η μεταφορά θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Κύριε Υπουργέ, κύριε Πρόεδρε, την άλλη Παρασκευή, δέκα ημέρες από σήμερα, εγώ θα πάω στα τρένα στην Χαλκίδα.
ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Σας είπε κανείς δέκα ημέρες;
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Την προηγούμενη φορά μου είχατε πει δέκα ημέρες και πέρασαν 6 μήνες. Τώρα μου λέτε ότι μπορεί να λειτουργήσει άμεσα. Θέλω να είμαστε ξεκάθαροι διότι κάποια στιγμή όλοι θα καταντήσουμε περίγελος .»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ…ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.