Το "κεντροαριστερό" Ποτάμι, γίνεται... νεοφιλελεύθερο


θεοδωράκηςΤο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο λίγο πριν από τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, ως ένα ακόμη κόμμα της ευρύτερης κεντροαριστεράς. Ή τουλάχιστον ως τέτοιο αυτοπαρουσιάστηκε. Ούτε ένα μήνα μετά όμως, φαίνεται πως κάνει στροφή προς το νεοφιλελευθερισμό, με πάμπολλα δημοσιεύματα, να σημειώνουν ότι στελέχη της Δράσης, η οικονομική πολιτική της οποίας είναι πιο νεοφιλελεύθερη κι από αυτή της Νέας Δημοκρατίας, κινούνται προς το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.
Ήδη η παραιτηθείσα αντιπρόεδρος του κόμματος που δημιούργησε πριν από χρόνια ο Στέφανος Μάνος, Αντιγόνη Λυμπεράκη, που ήταν και η επικεφαλής του κοινού ευρωψηφοδελτίου με τη Δημιουργία Ξανά, δήλωσε στην Κ.Ε. που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο ότι η Δράση έκλεισε ως πολιτικό κόμμα έναν κύκλο και εξέφρασε την ελπίδα της τα μέλη της να μη διστάσουν το τόλμημα που επιθυμεί ένα μεγάλο μέρος πολιτών: να συγχρωτισθούν πολιτικά με όσους εκφράζουν τον χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου και να τους ενισχύσουν με τις φιλελεύθερες ιδέες τους.
Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είπε μιλώντας στο Παρασκήνιο ότι έχει αποδεχτεί την πρόταση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη και θα συμμετέχει στο συνέδριό του όχι ως μέλος του Ποταμιού ή ως εκπρόσωπος της Δράσης αλλά ως άτομο. Η πρώην αντιπρόεδρος της Δράσης, τόνισε πως η συμμετοχή της αυτή έχει ως στόχο να διερευνήσει «αν υπάρχει η δυνατότητα το νεοπαγές αυτό κόμμα να μπορεί να αποτελέσει τον κορμό για τη δημιουργία ενός τρίτου προοδευτικού πόλου που θα έχει παρόν και μέλλον», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η συζήτηση για τη ανασύνταξη της κεντροαριστεράς διατρέχει για το Ποτάμι τον κίνδυνο να μετατραπεί σε μια καλή ΔΗΜΑΡ, ενώ εκείνο που προέχει είναι να εκφραστεί ο χώρος του μεταρρυθμιστικού κέντρου και να μπολιαστεί με φιλελεύθερες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.